Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Cum poti depista review-urile false de pe Amazon? (VIDEO)

Potentialii clienti au fost, de-a lungul timpului, pacaliti cu preturi mincinoase, indusi in eroare de badge-ul Amazon’s Choice sau de review-uri sponsorizate. Inca de la lansarea Amazon, review-urile au fost un instrument folosit de vizitatori pentru a determina calitatea unui produs si a-i determina sa cumpere (in special pentru ca produsele pot avea mii de review-uri). Dar multe dintre aceste review-uri nu sunt de incredere, iar CNBC a postat recent pe canalul propriu de YouTube un clip video in care detaliaza metodele prin care le poti depista.

Daca, inainte de pandemia COVID-19, in jur de 30% dintre review-urile de pe Amazon nu erau de incredere, acum procentul se apropie de 35-40%, conform fondatorului si CEO-ului Fakespot, Saoud Khalifah. In timpul distantarii sociale impuse de noul coronavirus, comenzile online au crescut cu 57% YoY, iar numarul de review-uri a crescut cu 76% YoY.

Aceste review-uri false pot afecta masiv vanzatorii mici, care nu apeleaza la asemenea tactici, si pot determina brand-urile mari (ca Nike sau Birkenstock) sa nu mai vanda deloc pe acest marketplace. Ele pot fi facute de boti sau ferme de click-uri (pentru a darama un competitor), poti fi solicitate publicului larg pe grupuri de Facebook ori conturi de Twitter (oferindu-li-se la schimb produsul in sine sau bani), pot fi lasate pe site si de persoane care nu au cumparat produsul pe pe Amazon sau pot fi solicitate chiar de retaileri (care ofera un discount la viitoarea comanda, in schimbul acestora). In iulie 2020, UCLA si USC au facut un studiu care a scos la iveala faptul ca exista 23 de astfel de grupuri de Facebook, cu 16.000 de membri (in medie), unde sunt postate zilnic 568 de cereri de review-uri false.

Metodele sugerate de CNBC pentru depistarea review-urilor false sunt:

  • instalarea unui plugin marca Fakespot, care analizeaza credibilitatea review-urilor unui produs si iti ofera un vanzator alternativ autentic; alte exemple de astfel de instrumente sunt ReconBob, ReviewMeta, The Review Index, Review Skeptic
  • depistarea unui model – daca vezi mai multe review-uri care folosesc acelasi limbaj, sigur sunt false
  • review-uri care nu sunt, de fapt, despre produs sau sunt pline de greseli gramaticale
  • produsul are mult prea multe review-uri de 5 stele

Urmareste mai jos clipul video al celor de la CNBC!

Comentariu ( 1 )

  1. […] ultima vreme, citim pe reviews.com. In Statele Unite ae Americii, Amazon are o problema serioasa cu review-urile false (pe care, in Marea Britanie le poti cumpara online, la pachet), iar consumatorii au observat asta. […]

Leave a reply