Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon a dat in judecata companii din Italia si Spania, din cauza review-urilor false

Amazon a dat in judecata doua companii din Italia si Spania, din cauza review-urilor false pe care le-ar promova acestea si care ar aparea pe platforma e-commerce, citim pe ecommercenews.eu. Aceasta este prima plangere penala facuta in Europa de gigantul online cu sediul la Seattle (care se lupta serios, in SUA, cu brokerii de recenzii false).

Acuzate ca vand evaluari fictive pentru produsele Amazon sunt o companie de brokeraj cunoscuta din Italia (al carei nume nu este mentionat public) si compania e-commerce spaniola AgenciaReviews (care ar cere review-uri false prin aplicatia Telegram, platind ulterior autorii). AgenciaReviews a transmis presei ca nu fac decat sa testeze un program de recenzii, care nu forteaza pe nimeni sa lase review-uri de 5 stele.

In plus, gigantul e-commerce a trimis avertizari catre 5 website-uri din Germania, apropo de faptul ca acestea directioneaza vizitatorii catre un broker de review-uri fictive. Dupa acest avertisment, toate 5 au incetat aceasta activitate ilegala. Momentan, Comisia Europeana si Autoritatea britanica pentru Piata Concurentei investigheaza daca Amazon face toate eforturile necesare pentru a combate aceste practici ilegale, in contextul in care pe Amazon.co.uk se practica vanzarea de pachete de review-uri false.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply