Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Vor deveni farmaciile online ceva obisnuit, pe viitor?

Asta se intreaba site-ul entrepreneur.com, notand faptul ca s-au dus zilele in care oamenii stateau la coada la farmacii CVS, Walgreens (in SUA) si LloydsPharmacy (in Europa) – acum medicamentele se cumpara de pe Internet. E-farmacia este o piata in plina dezvoltare: farmacistii iau comenzi online si reteta este livrata direct la usa pacientului, uneori in doar 24 de ore. E-farmaciile pot fi exclusiv online, pot fi ramuri virtuale ale unor locatii fizice sau site-uri care reprezinta parteneriate intre farmacii de cartier.

Publicul-tinta pentru aceasta piata e-commerce (care va valora, estimativ, 155,4 miliarde $ pana in 2026, in SUA) o reprezinta nu tinerii, ci persoanele de 56-74 de ani, nascute intre anii 1946-1964 (al caror numar este de 71,6 milioane in Statele Unite, de exemplu). La fel ca telemedicina (care permite pacientilor sa aiba acces la consultatii din propria casa si care a fost la putere in timpul distantarii sociale impuse de noul coronavirus), farmaciile virtuale ofera accesibilitate mai mare la o multitudine de medicamente, care sunt la indemana si care pot fi mai reduse ca pret. Un alt avantaj il constituie discretia.

La capitolul minusuri intra comercializarea de medicamente fara reteta, care pot induce in eroare consumatorul, care nu sunt considerate sigure peste hotarele tarii de origine sau a caror origine nu poate fi clar stabilita. De aceea, in SUA si Europa, farmaciile virtuale elibereaza retete doar cu prescriptie medicala, Uniunea Europeana a impus un logo oficial pentru toate farmaciile legate si autorizate (foto), iar U.S. Food and Drug Administration a creat un ghid care ajuta consumatorii sa determine daca o anumita farmacie online este legala si sigura. Transparenta sistemului este vitala: medicamentele vandute astfel online au o origine usor de stabilit, iar orice produs periculos poate fi identificat rapid, iar producatorul tras la raspundere.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentariu ( 1 )

  1. […] Farmaciile virtuale sunt o piata in plina dezvoltare in SUA, iar lansarea Amazon Pharmacy in noiembrie 2020 (cand restrictiile impuse de pandemia COVID-19 a impins populatia spre cumparaturile online) a incins competitia in domeniu, vizand retaileri ca Walgreens Boots Alliance, CVS Health si Walmart (care vand medicamente in magazinele lor fizice). In plus, Amazon ar vrea sa deschida si farmacii fizice in Statele Unite. […]

Leave a reply