Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Amazon.co.uk pacaleste clientii cu badge-ul Amazon’s Choice (VIDEO)

Site-ul which.co.uk a realizat o analiza asupra recomandarilor de produse care poarta badge-ul Amazon’s Choice, dovedind ca marketplace-ul recomanda uneori produse de o calitate indoielnica, boost-uite artificial de review-uri platite sau false. Amazon’s Choice este o iconita care apare in dreptul anumitor produse, atunci cand dai o cautare pe Amazon: unele dintre rezultate vor purta acest badge, de obicei cele cu un rating ridicat, care fac parte din oferta Prime, au pret competitiv sau o rata de retur mica. Multi consumatori au incredere in logo-ul Amazon’s Choice, considerand ca acesta dovedeste calitatea, dar studiul Which? arata ca situatia nu sta intotdeauna asa.

4 din 10 (44%) clienti Amazon din ultimele 6 luni care au vazut aceasta iconita cred ca asta inseamna ca produsele respective sunt testate de companie, din punct de vedere al calitatii, iar 35% cred ca au fost verificate din punct de vedere al sigurantei. Cand vad acest logo, 45% dintre cumparatori spun ca sunt mai predispusi sa cumpere respectivul produs, in defavoarea altuia, fara marca Amazon’s Choice.

Which? a analizat primele 50 de produse bestseller in 5 categorii populare de pe Amazon.co.uk (camere de bord, de filmat, casti, echipament de supraveghere si smartwatch-uri) si a descoperit zeci de review-uri suspicioase la produse recomandate prin Amazon’s Choice. Badge-ul aparea si la produse Apple, Panasonic si Sony, dar in 63% dintre cazuri la brand-uri fantoma, de care expertii Which? nu au auzit niciodata (si care, in 23% dintre cazuri, nici macar nu aveau website propriu).

Cum se explica asta? Asa cum se mentioneaza in unele review-uri, respectivii selleri au convins oamenii sa le lase un review pozitiv, de 5 stele, facandu-le cadou accesorii gratuite sau vouchere de reducere la produsele lor (vezi foto). In aceeasi sectiune de review-uri, alti clienti sterg pe jos cu acelasi produs ridicat in slavi de ceilalti, subliniind ca majoritatea opiniilor de 5 stele sunt false.

Printre produsele de acest gen se numara:

  • camera de filmat AKASO EK7000 4K – 3,968 review-uri (cel mai mare numar dintre toate camerele de acest gen din top 50 de pe Amazon.co.uk), rating de 4,5 stele

  • baby monitor Victure 1080P FHD WiFi IP – cel mai mare numar de review-uri din top 50 al categoriei, rating de 4,4 stele

  • fitness tracker ANCwear – rating de 4,2 stele

  • un stick USB de 2TB la doar 18£ probabil fals, pretul real la astfel de produse fiind de peste 1.000£
  • casti wireless AMYEA – aproape 000 de review-uri, majoritatea despre produse complet diferite

Which? a contactat brand-urile suspicioase, pentru a le cere explicatii, dar singura companie care a raspuns a fost ANCWear, care le-a transmis: „Doar clientii satisfacuti de produsele noastre, care sunt dispusi sa lase un feedback primesc un cupon”.

Dupa investigatia ceor de la Which?, Amazon a transmis ca a indepartat logo-ul Amazon’s Choice de pe un numar dintre produsele semnalate si a luat masuri in legatura cu unii dintre vanzatorii cu pricina. „Stim ca increderea consumatorilor este greu de castigat si usor de pierdut, deci facem toate eforturile pentru a o proteja in highlights-urile Amazon’s Choice. Nu toleram incalcarea politicii Amazon, ca abuzul de review-uri, review-urile platite, produsele false sau nesigure. Cand decidem sa aplicam badge-ul Amazon’s Choice pe un produs, incorporam proactiv mai multi factori destinati protectiei consumatorilor de aceste incalcari. Cand identificam un produs care nu se ridica la standardele noastre ridicate, ii inlaturam badge-ul”, a explicat un purtator de cuvant.

Mai multe informatii, in clipul de mai jos:

Comentariu ( 1 )

  1. […] si conditiile Amazon, care are probleme de ceva timp incoace, apropo de preturile mincinoase, badge-ul Amazon’s Choice (care induce in eroare cumparatorii) si review-urile sponsorizate sau chiar false. Which? a […]

Leave a reply