Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: Amazon da in judecata administratorii grupurilor de Facebook cu review-uri false

La inceputul acestei saptamani, Amazon a intentat un proces in SUA, impotriva administratorilor a peste 10.000 de grupuri de Facebook, care ofera membrilor bani sau produse in schimbul review-urilor false, anunta techcrunch.com. Aceste grupuri online recruteaza amatori care sa posteze impresii fictive pe Amazon SUA, Marea Britanie, Franta, Germania, Spania, Italia si Japonia.

Cele 10.000 de grupuri sunt toate cele pe care gigantul online le-a reclamat la Facebook, din 2020 si pana in prezent. Unul dintre ele – Amazon Product Review – avea peste 40.000 de membri, inainte de a fi inchis de Facebook, anul acesta. Doar in primul trimesru al anului 2021, Amazon a raportat peste 1.000 de astfel de grupuri de pe platforma social media – de trei ori mai mult decat in ianuarie-martie 2020.

Compania fondata de Jeff Bezos are astfel de probleme de ani buni: in 2015-2016, a dat in judecata peste 1.000 de persoane care lasasera review-ori online false pe Amazon, in schimbul unor sume de bani, impotriva persoanelor care vindeau astfel de servicii pe Fiverr.com si a vanztorilor de pe mrketplace dispusi sa apeleze la astfel de practici interzise. Tot in 2016, sie-ul independent ReviewMeta.com a analizat 18 milioane de review-uri ale produselor de pe Amazon si a descoperit ca rating-urile de pe site sunt influentate de review-uri sponsorizate. Iar anul trecut, asociatia britanica a consumatorilor Which? a identificat 10 site-uri care ofereau astfel de recenzii false (la preturi pornind de la 5 £/ bucata). Cum poti depista review-urile false de pe Amazon? Citeste articolul nostru despre asta!

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply