Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Marea Britanie: poti cumpara online review-uri false pentru produse Amazon

In Marea Britanie se practica vanzarea online a pachetelor de review-uri false, pentru produse vandute pe marketplace-ul Amazon.co.uk, informeaza bbc.com, citand date ale asociatiei consumatorilor Which?. Aceasta din urma a identificat 10 site-uri care ofereau astfel de review-uri (la preturi pornind de la 5 £/ bucata).

Practica incalca termenii si conditiile Amazon, care are probleme de ceva timp incoace, apropo de preturile mincinoase, badge-ul Amazon’s Choice (care induce in eroare cumparatorii) si review-urile sponsorizate sau chiar false. Which? a descoperit ca amatorii de ilegalitati pot cumpara pachete de 50 de review-uri cu preturi pornind de la 620 £ si ajungand pana la 8.000-10.000 £. Cinci dintre aceste website-uri aveau angajati peste 702.000  de astfel de „specialiști în review-uri”, carora le ofera bani sau pe care ii indeamna sa faca evaluari pozitive in schimbul primirii gratuite a anumitor produse (exista chiar si programe de loialitate pentru acestia!). Site-urile evaluate de  Which? le ofera amatorilor sfaturi apropo de cum sa scrie evaluarile false, pentru a nu trezi suspiciunea celor de la Amazon.

Natalie Hitchins (Head of home products and services, Which?) a solicitat Autoritatii pentru Concurenta si Piete (CMA) sa analizeze urgent vanzarea de review-uri false: „Autoritatea trebuie sa identifice elementele negative si sa traga site-urile la raspundere, daca vor continua sa insele utilizatorii. Daca nu poate face asta, guvernul trebuie sa intareasca urgent protectia online a consumatorilor. Amazon si alte platforme online trebuie sa faca proactiv mai mult, pentru a  preveni infiltrarea site-urilor proprii cu review-uri false, astfel incat consumetorii sa poata avea incredere in integritatea review-urilor lor”.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply