Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Marea Britanie: poti cumpara online review-uri false pentru produse Amazon

In Marea Britanie se practica vanzarea online a pachetelor de review-uri false, pentru produse vandute pe marketplace-ul Amazon.co.uk, informeaza bbc.com, citand date ale asociatiei consumatorilor Which?. Aceasta din urma a identificat 10 site-uri care ofereau astfel de review-uri (la preturi pornind de la 5 £/ bucata).

Practica incalca termenii si conditiile Amazon, care are probleme de ceva timp incoace, apropo de preturile mincinoase, badge-ul Amazon’s Choice (care induce in eroare cumparatorii) si review-urile sponsorizate sau chiar false. Which? a descoperit ca amatorii de ilegalitati pot cumpara pachete de 50 de review-uri cu preturi pornind de la 620 £ si ajungand pana la 8.000-10.000 £. Cinci dintre aceste website-uri aveau angajati peste 702.000  de astfel de „specialiști în review-uri”, carora le ofera bani sau pe care ii indeamna sa faca evaluari pozitive in schimbul primirii gratuite a anumitor produse (exista chiar si programe de loialitate pentru acestia!). Site-urile evaluate de  Which? le ofera amatorilor sfaturi apropo de cum sa scrie evaluarile false, pentru a nu trezi suspiciunea celor de la Amazon.

Natalie Hitchins (Head of home products and services, Which?) a solicitat Autoritatii pentru Concurenta si Piete (CMA) sa analizeze urgent vanzarea de review-uri false: „Autoritatea trebuie sa identifice elementele negative si sa traga site-urile la raspundere, daca vor continua sa insele utilizatorii. Daca nu poate face asta, guvernul trebuie sa intareasca urgent protectia online a consumatorilor. Amazon si alte platforme online trebuie sa faca proactiv mai mult, pentru a  preveni infiltrarea site-urilor proprii cu review-uri false, astfel incat consumetorii sa poata avea incredere in integritatea review-urilor lor”.

Leave a reply