Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

COVID-19: cat de multi comercianti online noi are Shopify?

Aceasta este intrebarea la care a incercat sa raspunda techcrunch.com, intr-un articol recent. Comertul online a prins aripi in perioada pandemiei de coronavirus: diverse studii au concluzionat ca, in aprilie, retailul online global a crescut cu 209% YoY, ca americanii au cumparat cu 8,4% mai mult pe Internet si ca lumea si-a mutat achizitiile alimentare, de bautura, mobilier si imbracaminte in spatiul virtual. Pe Twitter, comerciantii online se lauda ca au parte de vanzari de weekend comparabile cu cele de Black Friday, iar CTO-ul Shopify (Jean-Michel Lemieux) crede ca in curand traficul platformei se va dubla!

Pentru a descoperi daca e-commerce-ul chiar este adoptat intr-un ritm mai rapid deca pana acum, sursa amintita a analizat datele referitoare la noii comercianti inscrisi pe platforma lunar, in ultimii 2 ani, comparandu-le cu primul trimestru din 2020 (Q1). Informatiile utilizate provin de la PipeCandy, platforma care analizeaza constant aproape 750.000 de vanzatori online Shopify.

La inceput de 2020, numarul de noi domenii care foloseau lunar Shopify a fost din start mai mare decat in 2018 si 2019 (peste 31.000 vs. peste 20.000, respectiv peste 15.000). Iar in februarie si martie, numarul de comercianti noi pe platforma a fost mai mare decat in intregul an 2018! Nota: scaderea observata in cifrele pe aprilie se datoreaza intarzierii de validare si confirmare a datelor, nu intr-o scadere reala a noilor vanzatori e-commerce de pe Shopify.

Comentarii ( 2 )

  1. […] Miscarea este una cum nu se poate mai potrivita, in contextul in care pandemia COVID-19 a determinat dublarea actiunilor Shopify, iar in februarie-martie 2020, numarul de comercianti online noi de pe platforma a fost mai mare decat in…. […]

  2. […] Lemieux spunea ca platforma Shopify are parte de trafic demn de Black Friday in fiecare zi (si estimarile aratau ca in februarie si martie pe platforma s-au inscris mai multi comercianti decat in intregul […]

Leave a reply