Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Shopify se impune drept alternativa Amazon nr. 1

In mai 2020, CTO-ul Jean-Michel Lemieux spunea ca platforma Shopify are parte de trafic demn de Black Friday in fiecare zi (si estimarile aratau ca in februarie si martie pe platforma s-au inscris mai multi comercianti decat in intregul an 2018). Fondata in 2006, in Ottawa, compania canadiana Shopify permite afacerilor sa creeze un site online din doar cateva click-uri – asa cum spunea recent Harley Finkelstein (Presedinte Shopify), „oamenii care au idei la dus pot lua ideea aceea si, dupa o ora, pot incepe o afacere pe Shopify, cu 29 $”. Si platforma constituie o alternativa de succes la Amazon, noteaza japantoday.com: volumul de vanzari intermediate creste constant, iar in SUA comerciantii Shopify sunt al doilea cel mai mare grup de vanzatori online, dupa cei de pe Amazon.

In perioada de restrictii impusa de panemia COVID-19, care a inchis usile magazinelor fizice, numeroase afaceri care au aveau o prezenta online s-au orientat catre propriul site e-commerce, iar antreprenorii dornici de independenta s-au ingramadit pe Shopify: numarul de magazine nou create pe platforma a crescut cu 71% in trimestrul doi al anului, comparativ cu primele trei luni din 2020.

Co-creatorul Shopify Tobias Lutke a creat software-ul pentru a vinde snowboard-uri pe Internet, iar simplitatea utilizarii sale a dus la o crestere masiva a utilizatorilor: de la 150.000 in 2014, de exemplu, a ajuns la peste 1 million (in 175 de tari), in 2019. Lutke scria anul trecut, pe contul personal Twitter, ca „Amazon incearca sa construiasca un imperiu. Shopify incearca sa inarmeze rebelii”. Platforma permite afacerilor online sa isi prezinte produsele in propria maniera (nu uniform, ca pe Amazon) si sa isi controleze relatia cu clientii (avand una directa, nu intermediata de Amazon). Drept dovada, pe Shopify nu activeaza doar IMM-uri, ci si brand-uri mari (ca Pepsi, Unilever, Mondelez, Heinz si Lindt) ori vedete (ca Victoria Beckham sau Kylie Jenner).

Leave a reply