Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Toate amabalajele folosite de Amazon in Europa sunt reciclabile

Mai nou, toate cutiile, pungile si plicurile folosite de Amazon la livrarile comenzilor online din Europa pot fi reciclate, a anuntat compania, citata de ecommercenews.eu. Gigantul e-commerce american a mai transmis ca din ce in ce mai multe produse sunt trimise cumparatorilor europeni fara ambalaje suplimentare.

„Suntem incantati ca trimitem clientilor produsele in cutii din carton ondulat, pungi de hartie flexibile si plicuri de carton, care sunt usor de reciclat acasa, in intreaga Europa”, a transmis compania. Ambalajele 100% reciclabile sunt folosite atat la produsele vandute pe platforma de Amazon, cat si la cele ale sellerilor terti, care au optat pentru procesarea comenzilor via Fulfillment by Amazon/FBA.

In urma negocierilor cu furnizorii, numarul de produse expediate fara ambalaj suplimentar a crescut cu peste 50%, pe batranul continent. Cutiile in care vin produsele din fabrica sunt suficient de solide, pentru ca Amazon sa adauge doar o eticheta cu adresa, inainte de expediere. Compania estimeaza ca, din 2019 incoace, aceste eforturi sustenabile au avut drept rezultat eliminarea a 1 milion de pungi de plastic de unica folosinta din reteaua sa europeana de distributie.

In Tarile de Jos, gigantul online promoveaza aceasta idee prin intermediul programului „Ships in Product Packaging”. Produsele incluse sunt testate inainte, pentru a ajunge in siguranta in mainile destinatarilor. Acestia sunt informati – cand dau comanda online – ca produsul este expediat astfel si pot solicita un ambalaj suplimentar, daca au de gand sa-l dea cadou altcuiva, de exemplu.

Aceste masuri fac parte din eforturile Amazon de a deveni o companie mai sustenabila: comertul online are un impact major asupra mediului, iar industria ambalajelor creste constant, motivata de e-commerce. Din 2015 incoace, cel mai mare retailer online american a scazut cu 38% greutatea ambalajelor in care trimite produsele vandute online, eliminand peste 1,5 milioane de tone de ambalaje. Si isi propune sa produca 0 emisii nete de carbon in cazul a 50% dintre comenzile online, pana in 2030.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentarii ( 2 )

  1. […] De exemplu, Amazon a inceput sa trimita coletele europene folosind exclusiv ambalaje reciclabile, in toamna aceasta. Si va investi peste 1 miliard € in electrificarea flotei logistice europene, 400 de milioane […]

  2. […] scriam recent, toate ambalajele folosite de Amazon la livrarile comenzilor online din Europa pot fi reciclate. In plus, din ce in ce mai multe produse sunt trimise cumparatorilor europeni fara ambalaje […]

Leave a reply