Marea Britanie: majoritatea clientilor online nu suporta ambalajele in exces (raport)
Cumparatorii din Marea Britanie sunt enervati de ambalajele excesive ale produselor online achizitionate, anunta internetretailing.net, citand raportul „DeliveryX Packaging 2023”. Peste doua treimi dintre participantii la un sondaj de opinie realizat in septembrie 2022 (pe un esantion de 98 de britanici) – adica 67% – au spus ca ar evita sa cumpere a doua oara ceva de la un retailer digital care isi ambaleaza produsele un cutii supradimensionate.
In plus, aproape la fel de multi (62%) spun acelasi lucru apropo de ambalajele din interiorul coletelor. Evident, mai ales consumatorii tineri (25-39 de ani, adica Generatia Y) au spus asta, in sondaj: 37%. Pe locurile urmatoare s-au plasat Generatia X (cu 27%), Generatia Z (19%) si persoanele de 55-75 de ani (17%).
85% dintre britanici se asteapta ca website-urile e-commerce sa foloseasca ambalaje sustenabile/reciclabile si 86% prefera acest tip de comenzi. Consumatorii sunt vocali, pe tema excesului de carton si folie cu bule folosite de magazinele digitale: conform altor rapoarte, din 2009 incoace, clientii Amazon au lasat 33 de milioane de comentarii, rating-uri si fotografii care se plang de ambalajele in exces!
Nu este de mirare ca, de curand, gigantul e-commerce a anuntat ca toate cutiile, pungile si plicurile folosite de Amazon la livrarile comenzilor online din Europa pot fi reciclate si ca din ce in ce mai multe produse sunt trimise clientilor europeni fara ambalaje suplimentare. In paralel, Uniunea Europeana planuieste sa reduca excesul de ambalaje e-commerce, redactand un pachet nou de legi in acest sens. Asa cum scriam in 2022, industria globala a ambalajelor va creste cu circa 30%, pana in 2025 (pana la 1 trilion $), motivata de e-commerce.
Retailerii online care trimit comenzile in colete care pot intra usor prin spatiul dedicat existent in usile britanicilor (si care tine loc de cutii postale) au doar de castigat. In 2022, o treime dintre britanici spuneau ca nu ar mai cumpara a doua oara de la un magazin e-commerce care le-a oferit o experienta de livrare negativa. Iar furturile de colete lasate in fata usilor (pentru ca nu au incaput prin gaura respectiva) au crescut cu 5% intre 2021 si 2022, in Marea Britanie – echivalentul a 320 de milioane £! Acelasi subiect este o problema si in Statele Unite, de altfel.
Comentariu ( 1 )
[…] special in tarile vestice – de diminuarea impactului e-commerce-ului asupra mediului. De aceea, reducerea numarului de ambalaje sau apelul la unele reciclabile si utilizarea cat mai multor dube electrice […]