Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon prefera transportul feroviar si maritim, in Europa

Amazon foloseste din ce in ce mai des metode de transportat pe calea ferata si pe mare, in Europa, anunta ecommercenews.eu. Anul acesta, gigantul e-commerce american a anuntat o crestere cu 50% a acestei metode de transport a produselor comandate pe Internet de catre clientii sai europeni.

Amazon alege sa foloseasca mai rar camioanele, pe drumurile europene. Compania colaboreaza cu diversi transportatori de pe continentul nostru (ca Viia, Cargo Beamer, Mercitalia Group, Grimaldi, Stena Line si DFD), pe 100 de rute ferate si peste 300 de rute maritime. Aceste metode de transport aproape ca au injumatatit emisiile de carbon ale companiei, pe batranul continent.

Conform companiei, traseele pe calea ferata si cele maritime scurte nu sunt doar o metoda de transport mai prietenoasa cu mediul. „Peisajul geografic si infrastructura unice din Europa vin la pachet cu avantajul unor trasee de transport mai eficiente si chiar mai rapide pentru produse, pe calea ferata si pe mare”, a transmis Amazon presei.

Compania isi propune sa aiba 0 emisii nete de carbon pana in 2040, cu 10 ani mai devreme decat stipuleaza Acordul de la Paris (si in cazul a 50% dintre comenzile online, pana in 2030). Asa cum scriam recent, toate ambalajele folosite de Amazon la livrarile comenzilor online din Europa pot fi reciclate. In plus, din ce in ce mai multe produse sunt trimise cumparatorilor europeni fara ambalaje suplimentare, pe langa cele de la producatori.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentarii ( 3 )

  1. […] impactul e-commerce asupra mediului si emisiile de CO2  folosind din ce in ce mai multe trenuri si rute maritime pentru transportul marfurilor si utilizand ambalaje in intregime reciclabile. In SUA, eforturile […]

  2. […] finalul anului trecut, Amazon a anuntat ca va folosi din ce in ce mai mult transportul pe caile ferate, in Europa. In total, compania vrea […]

  3. […] Amazon prefera transportul feroviar si maritim, in Europa – ECOMpedia […]

Leave a reply