Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Parlamentul European: pana in 2030, toate ambalajele trebuie sa fie reutilizabile/reciclabile

Parlamentul European a votat recent o modificare a Directivei privind ambalajele si deseurile de ambalaje (Packaging and Packaging Waste Directive), anunta ecommercenews.eu. Aceasta vizeaza folosirea exclusiva de ambalaje reutilizabile sau reciclabile, pana in 2030, inclusiv in cazul afacerilor online.

Modificarea a fost criticata de vocile care spun ca este imposibil ca toate afacerile din Uniunea Euroeana sa faca asta, in conditiile in care UE nu a impus standarde logistice uniforme. Pana acum, afacerile digitale foloseau astfel de materiale doar din proprie initiativa. De exemplu, Amazon a inceput sa trimita coletele europene folosind exclusiv ambalaje reciclabile, in toamna aceasta. Si va investi peste 1 miliard € in electrificarea flotei logistice europene, 400 de milioane € fiind dedicati doar Germaniei.

Parlamentul European noteaza ca 10% dintre coletele trimise in Europa, pana in 2030, trebuie sa fie unele un sistem inchis: ambalajele trebuie sa fie reutilizate, consumatorii returnandu-le chiar daca pastreaza produsele din comanda respectiva. Ceea ce va fi extrem de dificil, mai ales in cazul e-commerce-ului transfrontalier.

Modificarea Directivei privind ambalajele si deseurile de ambalaje nu este batuta in cuie pana cand nu este aprobata si de Consiliul European. Acesta nu a avut inca discutii pe aceasta tema, deci nu se stie ce pozitie va avea apropo de modificare.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply