Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Parteneriat Shein si Forever 21, pentru dezvoltare reciproca

Retailerii fast-fashion Shein si Forever 21 au incheiat un parteneriat menit sa le asigure dezvoltarea reciproca, informeaza apnews.com. In cadrul acestuia, compania chineza va cumpara o treime dintre actiunile Sparc Group (operatorul Forever 21, care produce si distribuie produse si pentru brandurile Aeropostale, Eddie Bauer si Reebook), iar acesta va deveni actionar minoritar Shein.

Contractul va include distributia produselor marca Forever 21 pe platforma e-commerce Shein, care are 150 de milioane de utilizatori si care are o strategie agresiva de dezvoltare globala, incercand sa faca fata competitorului Temu. Parteneriatul va permite si testarea vanzarii si retururilor produselor Shein in magazinele fizice Forever 21 din Statele Unite (in total, brandul are peste 540 de magazine online si offline, in intreaga lume).

Neil Saunders (Managing Director GlobalData Retail) crede ca acest parteneriat „este unul logic pentru ambele parti implicate”: Forever 21 – care a declarat falimentul in 2019 si ulterior spera sa fie salvat de e-commerce – va profita de expunere uriasa pe platforma asiatica, iar Shein „spera ca adaugarea unui brand american binecunoscut sa reduca atentia acordata procesului propriu de productie, care a fost criticat recent”. Ambii retaileri au fost criticati, apropo de impactul asupra mediului inconjurator si asupra angajatilor, care nu lucreaza in conditii etice. Shein are „avantajul operarii dintr-o pozitie de putere, in timp ce „Forever 21 recunoaste astfel ca nu se poate dezvolta pe cont propriu, asa cum ar dori. E un exemplu de «Daca nu-i poti invinge, alatura-te lor»”, completeaza Saunders.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply