Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Forever 21 inchide 350 de magazine fizice din SUA, Asia si Europa (VIDEO)

Retailerul de imbracaminte Forever 21 a declarat falimentul, sub forma Capitolului 11 (forma de faliment care implica reorganizarea afacerilor si datoriilor datornicului – companie sau persoana fizica –, pentru a plati creditorii in timp si a nu inchide total afacerea), citim pe cnbc.com. Compania a obtinut o finantare de 275 de milioane $ de la banca lor actuala (JPMorgan Chase) si alti 75 de milioane $ de la TPG Sixth Street Partners si fonduri afiliate, pentru a se descurca la nivel operational, in timpul acestei restructurari falimentare.

Sub umbrela Capitolului 11, Forever 21 planuieste sa inchida in jur de 350 de magazine fizice, la nivel mondial, 178 dintre ele numai in SUA (tara in care are 500 de locatii offline), alte 44 in Canada. In plus, se vor inchide magazine din majoritatea tarilor din Asia si Europa, in care este prezent (inclusiv toate magazinele din Japonia). Forever 21 este prezent si in tara noastra, din 2016, cu 2 magazine in mall-urile din Bucuresti. La nivel mondial, retailerul are 815 magazine, in 57 de tari.

Fondat in 1984, de Do Won Chang si Jin Sook Chang (un cuplu de sud-coreeni), retailerul cu sediul la Los Angeles a fost unul dintre initiatorii shopping-ului „fast fashion”, oferind haine ieftine pe banda rulanta si avand venituri de 4,4 miliarde $ in 2015. Dar in ultimii ani, tinerii cumpara moda sustenabila si produse second-hand, nu mai calca atat de des in magazinele fizice (preferand online-ul) si Forever 21 a devenit cea mai recenta victima a situatiei.

Urmariti mai jos un clip video despre ascensiunea si declinul brand-ului Forever 21!

Comentariu ( 1 )

  1. […] Forever21  isi  declara falimentul in octombrie 2019 si anunta ca inchide 350 de magazine fizice din SUA, Asia si Europa. Apoi, in ianuarie 2020 spera sa fie salvat de e-commerce, in februarie era cumparat de Authentic […]

Leave a reply