Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Marea Britanie: 79% dintre retalerii online de Fashion percep taxe de retur (studiu)

Cel putin 79% dintre retailerii online de Fashion din Marea Britanie percep o taxa de retur, citim pe ecommercenews.eu. La nivelul intregii piete e-commerce locale, returul gratuit este practicat in proportie de 52%. Procentele au drept sursa o cercetare marca Sendcloud (o companie care ofera servicii software logistice, din Tarile de Jos). Aceasta a analizat politicile de retur ai celor mai mari 100 de retaileri din Marea Britanie.

Din 2022 incoace, retailerii mari din aceasta nisa (ca H&M si Zara) si-au modificat politica de retur si au inceput sa il taxeze. De atunci, aceasta strategie a fost adoptata pe scara larga, in acest sector. Conform studiului, 12% dintre retailerii online nu isi dezvaluie deschis politica de retur; accesul la aceasta informatie se poate face doar prin intermediul departamentului de relatii cu clientii. Doar 23% dintre vanzatorii e-commerce britanici includ politica de retur pe Homepage.

Aceasta lipsa de transparenta este si mai mare, cand vine vorba despre costul returului: pana la 64% dintre vanzatorii online care percep o taxa (care poate varia intre 1,99-24,99£ si care, in medie, este de 5,22 £) nu spun clar asta, din start, clientilor. Cat de usor este sa dai retur unei comenzi digitale, in tara amintita? 68% dintre retaileri au un portal specializat, unde clientii pot aranja returul, 43% ofera servicii de pick-up, iar 74 de procente au optiuni de predare in magazine fizice. Si doar 12% mentioneaza printre optiuni predarea intr-un pachetomat.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply