Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

40% dintre americani au facut achizitii online, de Ziua Indragostitilor (+5% YoY)

Sumele cheltuite de Valentine’s Day/Ziua Indragostitilor au atins un nou record, in Statele Unite, anul acesta: americanii au facut cadouri in valoare 14,2 miliarde $, conform sondajului anual realizat de National Retail Federation si Prosper Insights & Analytics. Acesta a fost realizat pe un esantion de 8.329 de adulti, in ianuarie 2024. In total, americanii planuiesc sa cheltuie 25,8 miliarde $ din bugetul propriu, de Ziua Indragostitilor, 53% dintre ei sarbatorind ziua de 14 februarie.

Magazinele e-commerce continua sa fie cea mai populara destinatie pentru cadourile de Valentine’s Day: 40% dintre cei chestionati au spus ca le vor alege (fata de 35%, in 2023). Cu aceasta ocazie, consumatorii au facut achizitii si din magazinele fizice (33%), cele cu reduceri (31%) si florarii (17%). Americanii au estimat ca vor cheltui, in medie, 185,81 $ (cu aproape 8 $ mai mult decat sumele medii scoase din buzunar cu aceasta ocazie, in ultimii 5 ani).

Daca anul trecut, americanii au sarbatorit toate relatiile speciale din viata lor (de la animalele de companie, la prieteni si colegi), in 2024, bugetul a prioritizat cadourile pentru partenerii de viata. Cele mai populare cadouri? Dulciurile (57%), felicitarile (40%), florile (39%), o seara in oras (32%), bijuteriile (22%), imbracamintea (21%) si cardurile cadou (19%). Se estimeaza ca sumele cheltuite sunt unele record in cazul bijuteriilor (6,4 miliarde $), florilor (2,6 miliarde $), hainelor (3 miliarde $) si iesirilor in oras (4,9 miliarde $).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply