Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Google + Shopify = parteneriat pentru dezvoltarea shopping-ului online

Google a incheiat un parteneriat cu Shopify, ceea ce va permite celor peste 1,7 milioane de comercianti care vand pe platforma e-commerce canadiana sa ajunga la potentialii clienti prin intermediul Google Search si al celorlalte servicii ale companiei, anunta techcrunch.com. Aceasta integrare ii va ajuta pe vanzatorii online sa-si posteze prin doar cateva click-uri produsele in Search, Maps, Images, Lens si YouTube – unde au loc zilnic 1 miliard de „calatorii de cumparare”.

Parteneriatul a fost anuntat de catre Google la recentul eveniment I/O Developer si vine la scurt timp dupa o serie de update-uri aduse serviciului Google Shopping (renuntarea la listarile contra cost), motivate de amenintarea pe care o constituie investitiile Amazon in propriul bussiness de advertising. Google promite ca asa-numitul „Shopping Graph” propriu va incepe sa stranga informatii de pe diverse website-uri, din review-uri, clipurile video si datele despre produse obtinute de la branduri si retaileri, pentru a informa cumparatorii online despre locul unde pot gasi ce cauta, cat de bun este produsul in cauza, unde il gasesc la cel mai mic pret, etc. De exemplu, daca te uiti la imagini cu un produs in Google Photos, ti se sugereaza sa cauti acea imagine folosind Google Lens, pentru a gasi un site unde il poti cumpara. In acelasi scop, compania testeaza includerea de tag-uri de produs in clipurile creatorilor de pe YouTube.

Pe langa integrarea cu Google, Shopify a batut palma si cu alte platforme (Pinterest, Facebook si TikTok) si lucreaza alaturi de Walmart, pentru a extinde marketplace-ul online al retailerului.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentarii ( 2 )

  1. […] Pe Google au loc zilnic peste 1 miliard de sesiuni de shopping, iar consumatorii descopera online din ce in ce mai multi retaileri digitali. Pentru a crea o punte de legatura intre cerere si oferta, Google si-a extins integrarile de shopping: retailerii online care vand pe platformele WooCommerce, GoDaddy si Square pot acum sa isi expuna gratuit produsele pe Google, citim pe blog.google. Asta dupa ce compania a anuntat recent un parteneriat similar cu Shopify. […]

  2. […] noi (inclusiv Romania) si Shopify a facut parteneriate pentru dezvoltare e-commerce si cu TikTok, Google si Walmart. In cel mai recent trimestru al anului fiscal (Q2 2021), platforma e-commerce canadiana […]

Leave a reply