Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Google renunta la taxele din paginile de Google Shopping

Google Shopping nu va mai fi un serviciu cu plata, citim pe blog.google: compania-mama a anuntat ca, de saptamana viitoare, „rezultatele cautarii in tab-ul Google Shopping vor consta in principal din listari gratuite, ajutand comerciantii sa se conecteze mai bine cu consumatorii, indiferent daca isi fac sau nu reclama pe Google”. Schimbarea va intra in vigoare initial in SUA, iar pana la finalul anului se va extinde si la nivel global.

Vestea vine dupa 8 ani de la transformarea Google Product Search in Google Shopping si anuntul ca optiunea de cautare de produse va deveni un model „pay-to-play”, in care comerciantii platesc pentru listare si rezultatele sunt influentate de relevanta si de sumele platite. Aceasta decizie este luata in contextul pandemiei COVID-19, din nevoia de a concura cu Amazon (locul in care majoritatea americanilor intra prima data cand fac shopping online), explica reuters.com. Amazon cere si el bani vanzatorilor promovati in primele locuri ale rezultatelor, mai exact o cota parte din vanzari.

Ideea presupune riscuri: pe termen scurt, va veni la pachet cu pierderi monetare la capitolul publicitate, fara a garanta o multime de clienti noi. 12 fosti si actuali angajati de top ai Google au dezvaluit acum ca anul trecut compania a dezbatut luni bune metode de a face fata competitiei Amazon, dar intr-un final a respins ideea de a cheltui miliarde de dolari pentru relansarea Google Shopping, prin parteneriate cu servicii de curierat, care ar fi putut oferi cumparatorilor online livrare rapida, pe masura Amazonului. Investitia ar fi resud profitul Google la 60 de centi/dolar.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentariu ( 1 )

  1. […] I/O Developer si vine la scurt timp dupa o serie de update-uri aduse serviciului Google Shopping (renuntarea la listarile contra cost), motivate de amenintarea pe care o constituie investitiile Amazon in propriul bussiness de […]

Leave a reply