Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

UE planuieste sa reduca excesul de ambalaje e-commerce

Comisia Europeana redacteaza momentan un pachet nou de legi, al caror scop este diminuarea cantitatii de ambalaje folosite in spatiul e-commerce, anunta ecommercenews.eu. Un draft al noilor legi (care urmeaza sa fie anuntate la finalul lunii) a fost facut pubic.

Planurile includ reducerea spatiului gol din coletele expediate de magazinele online clientilor si cresterea numarului de ambalaje reciclabile utilizate in aceasta nisa comerciala. Asa cum am scris deja, cererea de ambalaje va continua sa creasca, odata cu dezvoltarea comertului online (care are un impact major asupra mediului si care pune reciclarea pe umerii consumatorilor), iar industria globala a ambalajelor va creste cu circa 30% pana in anul 2025, atingand valoarea de 1 trilion $. Legile Uniunii Europene sunt menite sa aduca imbunatatiri la asa-numita Packaging and Packaging Waste Directive (PPWD), care va fi publicata pe 30 noiembrie.

Draftul facut public include limite impuse marimii cutiilor (retailerii online pot expedia colete cu maximum 40% spatiu gol) si structurii acestora (se interzic cutiile cu fund fals, pereti dubli sialte mijloace care creeaza impresia de volum crescut). In plus, UE mentioneaza ca – pana in 2030 – 20% dintre ambalajele e-commerce trebuie sa fie reutilizabile. Pana in 2040, procentul ar trebui sa creasca la 80%!

UE nu e singura pe frontul luptei anti-ambalaje: cel mai mare retailer online american vrea sa reduca numarul de amblaje pe care le trimite la gropile de gunoi si, din 2015 incoace, Amazon a scazut cu 38% greutatea ambalajelor in care trimite comenzile, deci a eliminat peste 1,5 milioane de tone de ambalaje.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentariu ( 1 )

  1. […] in ce mai multe produse sunt trimise clientilor europeni fara ambalaje suplimentare. In paralel, Uniunea Europeana planuieste sa reduca excesul de ambalaje e-commerce, redactand un pachet nou de legi in acest sens. […]

Leave a reply