Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

SUA: shopping-ul online pune reciclarea pe umerii consumatorilor

Odata cu dezvoltarea e-commerce-ului si inchiderea magazinelor fizice, din cauza pandemiei COVID-19, consumatorii americani s-au trezit ca trebuie sa se ocupe singuri de reciclarea ambalajelor de carton in care isi primesc coletele online, noteaza theverge.com. Daca inainte cartoanele erau adunate in magazinele traditionale si trimise la reciclat, acum cutiile se adna la colturi de strada, iar expertii spun ca aceasta tendinta va continua si dupa ce noul coronavirus va fi tinut sub control.

Republic Services, una dintre cele mai mari companii de colectat deseuri din Statele Unite, a observat o crestere cu pana la 25% YoY a gunoiului adunat din gospodarii, in timp ce volumul de deseuri adunate de la clientii comerciali a scazut cu pana la 30%, in timpul lockdown-ului. Compania a trebuit sa isi schimbe echipamentul, pentru a putea colecta – pe langa cartoanele mari, din magazine – si cutile mai mici, trimise de magazinele online clientilor.

Problema o constituie faptul ca, odata ajunse la gunoiul familial, aceste cartoane se pot murdari si pot fi imposibil de reciclat, iar oamenii trebuie incurajati sa le mentina curate si sa le trimita la reciclat: cartonul in cauza poate fi refolosit, pentru a face noi cutii, de pana la 7 ori; dupa ce fibra se degradeaza, din el se pot face cutii de carton mai subtire (ca cele de paste sau de cereale, de exemplu). Acum, in SUA, o cutie de carton contine, in medie, in jur de 50% material reciclat.

Vestea buna este ca rata totala de reciclare in America era de 32%, in 2018, conform Agentiei de Protectie a Mediului, in timp ce cea pentru carton a fost de aproape 90%, din 2011 incoace. Iar populatia pare a-si asuma acest proces de reciclare: in ultimele luni, firmele care vand cartoanele recuperate companiilor specializare in productia de carton nou au inregistrat cresteri (sus-numita Republic Services a vandut cu 2% mai mult carton anul acesta, crestere atribuita e-commerce-ului). Pe de alta parte, un studiu din 2016 nota ca pana la 40% dintre americani nu au acces la containere pentru reciclare, in timp ce gunoierii descopera in continuare scutece murdare sau sticle de condimente printre materialele reciclabile – acestea contamineaza cartonul si impiedica reciclarea acestuia.

Leave a reply