Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Pe modelul Amazon Go, Auchan deschide in Bucuresti un magazin offline automatizat

In aprilie, retailerul francez Auchan va lansa primul magazin complet automatizat de pe piata autohtona, transmite revistaprogresiv.ro: Auchan GO, inspirat in mod evident de Amazon Go. Tiberiu Danetiu (Director de Marketing, Auchan Retail Romania) si Teodor Serban (Director Eficienta si Proiecte, Auchan Retail Romania) a anuntat noutatea pe scena Conferintei Progresiv – Back to the Future.

„Auchan GO este un concept in care avem tehnologie, cunoastem nevoile clientilor si incercam astfel sa realizam o experienta de cumparaturi placuta, fluida. Fara case de marcat, fara cosuri, fara numerar – singurul lucru de care ai nevoie e aplicatia Auchan si un card bancar inrolat in aplicatie”, a explicat Tiberiu Danetiu.

Primul Auchan GO va fi situat in Bucuresti, va avea o suprafata de aproximativ 70 mp si peste 1.500 de SKU-uri, din 20 de categorii. „Spatiul este dotat cu peste 70 de camere si 3.000 de senzori, pentru ca este despre digitalizarea 100% a unui magazin fizic. Cu aceste tehnologii, vom ajunge sa avem date despre interactiunea consumatorilor cu fiecare produs in parte, date tranzactionale, date despre parcursul clientilor. Toate acestea ne vor permite sa intelegem comportamentul si parcursul clientului, iar asta va ajuta la luarea deciziilor in timp real”, a adaugat Teodor Serban.

Conceptul Auchan GO a fost lansat in Franta, in 2023, apoi extins in Polonia, in acelasi an. In tara vecina, peste 40% dintre produsele din magazin sunt marca proprie. Iar tehnologia este furnizata de Trigo, o companie israeliana specializata in programe care faciliteaza o experienta de shopping rapida. Auchan vizeaza deschiderea a aproximativ 40 de magazine de acest tip, in urmatorii ani.

Gigantul e-commerce Amazon anunta inca din 2016 ca va revolutiona magazinele offline cu Amazon Go, un nou tip de magazin fizic care presupune absenta casierilor si caselor de marcat, plata facandu-se pin intermediul unei aplicatii. In ianuarie 2018, cu un an mai tarziu decat estima initial compania, prima astfel de locatie offline s-a deschis la Seattle.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentariu ( 1 )

  1. […] timp ce Auchan va lansa luna aceasta un prim astfel de magazin in Bucuresti (Auchan GO), Amazon va elimina camerele de filmat si senzorii din magazinele alimentare offline.  Compania a […]

Leave a reply