Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon si-a amanat planurile logistice din Spania

Gigantul e-commerce Amazon nu va mai deschide depozite logistice noi in Spania, pana in anul 2024, in ciuda planurilor anterioare ale companiei, anunta ecommercenews.eu. Amazon dorea sa construiasca 150.000 m2 de depozite noi in tara vest-europeana, in orasele Murcia, Zaragoza, Vitoria, San Sebastian, Asturias, Vigo, Seville, Girona si Reus (Tarragona).

Dar inflatia de 10,5%, din Spania si scaderea cererii de pe piata online au determinat compania sa puna pe pauza aceste planuri. Compania are momentan 28 de centre logistice in aceasta tara, cel mai recent fiind cel din Onda, deschis in julie; acesta are 130.000 m2 si poate depozita pana la 4 milioae de produse de dimensiuni mari.

Dezvoltarea masiva a comertului digital in timpul pandemiei COVID-19 este urmata acum, dupa aproape 3 ani, de o scadere a interesului consumatorilor pentru e-shopping, pe fondul inflatiei si a situatiei economice instabile, create de razboiul din Ucraina. Dupa 2 ani in care Amazon si-a crescut reteaua de depozite, acum are costuri foarte mari de administrare: asa cum scriam recent, Q1 2022 a fost primul trimestru in scadere pentru Amazon, din 2015 incoace, iar gigantul online vrea sa renunte la cel putin 929.000 m2 din depozitele proprii. Ca sa nu mai vorbim de criza de personal din depozitele americane… Conform Amazon, depozitele in exces, productivitatea scazuta si inflatia au inseamnat costuri de 5,6 miliarde €, in Q2 2022.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply