Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Pana in 2024, Amazon va avea o criza de personal in depozitele din SUA

Conform unui document intern din 2021, facut public recent, Amazon se va confrunta cu o criza serioasa, pana in 2024: va ramane fara angajati in depozitele americane, pentru ca nu va mai avea pe cine sa angajeze, citim pe vox.com. Ca urmare, dominanta e-commerce a retailerului online si calitatea serviciilor oferite de acesta vor fi in pericol.

„Daca facem in continuare lucrurile ca pana acum, Amazon va ramane fara angajati disponibili in reteaua americana pana in 2024”, noteaza raportul intern, care a analizat veniturile gospodariilor si apropierea acestora de depozitele companiei. In anumite zone, numarul persoanelor dispuse sa lucreze pentru companie va fi redus la 0 si mai devreme: Phoenix (Arizona), pana la finalul lui 2021; regiunea Inland Empire (California, la est de Los Angeles), pana la final de 2022.

Pentru a amana criza, Amazon ar putea creste salariile angajatilor din depozite si gradul de automatizare a acestora, dar este nevoie de o schimbare interna majora in relatia cu angajatii, pentru a evita criza de personal anuntata. Documentul intern face referire la faptul ca un sondaj pe 31.000 de fosti angajati Amazon spun ca depozitele companiei sunt un loc de munca mai rau ca cele Walmart sau FedEx, din punct de vedere al efortului fizic depus, al lungimii si al periodicitatii turelor.

Un purtator de cuvant Amazon a refuzat sa comenteze asupra raportului intern, care indica ce se ascunde in spatele shopping-ului online cu un singur click si livrarii in aceeasi zi: o forta de munca de peste 1 milion de persoane care aleg, ambaleaza si trimit comenzile aproape non-stop, in timp ce sunt monitorizati non-stop si au des accidente de munca. Acesti angajati sunt apreciati doar in functie de cat de productivi sunt, iar gradul de retentie al acestora in companie este extrem de mic.

Jeff Bezos (fondatorul si fostul CEO Amazon) isi considera angajatii din depozite necesari, dar inlocuibili, temandu-se ca cine lucreaza prea mult timp pentru compania lui se va lenevi sau va deveni nemultumit (scria New York Times anul trecut) – asta in timp ce actionarilor le spunea ca vrea sa transforme Amazon in „cel mai bun angajator de pe Pamant”.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply