Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Walmart vinde din operatiunile fizice, pentru a se axa pe e-commerce

Retailerul american Walmart Inc. isi vinde operatiunile din Japonia, dupa 18 ani in care a stat in spatele lantului de supermarketuri local Seiyu, informeaza site-ul wsj.com. 65% dintre actiunile Seiyu – companie evaluata la putin peste 1,6 miliarde $ (cu 329 de magazine fizice si 34.600 de angajati) – vor fi vandute catre compania KKR, iar 20% catre japonezii de la Rakuten Inc. Walmart va pastra 15% dintre actiuni.

Retailerul american si-a mai vandut recent o parte dintre operatiunile din Marea Britanie si Argentina: in octombrie, a scapat de lantul de supermarketuri Asda, cumparator fiind un grup de investitii privat, care a platit 8,8 miliarde $; in noiembrie, a transmis ca vinde Walmart Argentina (peste 90 de magazine) latino-americanilor de la Grupo de Narvaez. Iar acum doi ani a scapat de majoritatea operatiunilor din Brazilia. Aceste vanzari nu pun insa compania pe plus, deoarece va ramane cu pierderi, dupa plata taxelor si impozitelor.

Miscarea face parte din intentia Walmart (anuntata inca de la inceputul lui 2018) de a se retrage treptat de pe pietele globale a caror dezvoltare nu este foarte rapida, pentru a se concentra pe e-commerce. Vanzarile online ale companiei au inregistrat o crestere de 79% YoY in trimestrul 3 (august-octombrie 2020) al anului fiscal curent, dupa ce in trimestrul 2 crescusera cu 98%! Enumeram doar cativa pasi din aceasta tendinta spre digitalizare:

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply