Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Walmart a transformat 4 magazine fizice in laboratoare e-commerce

Retailerul american Walmart si-a transformat 4 magazine fizice in laboratoare in care testeaza oportunitatile e-commerce ale companiei, citim pe cnbc.com. Doua dintre cele 4 locatii traditionale de retail se afla in Bentonville (Arkansas), aproape de sediul companiei. Restul de doua vor fi anuntate ulterior.

Angajatii vor folosi instrumente digitale si strategii menite sa aduca marfa din depozit pe raft mai rapid si sisteme pentru a trimite mai repede comenzile online primite. Vor testa o aplicatie care foloseste inteligenta artificiala pentru a scana mai multe cutii odata (nu cate una), pe masura ce acestea sunt aduse din depozit la raft. In psus, Walmart va incerca sa sincronizeze mai bine imbracamintea din magazin cu cea de pe Internet, deoarece momentan unele produse lipsesc din varianta online a shop-ului. Compania a transmis ca va testa si noi idei pentru zona de checkout, pentru a face plata mai rapida si mai usoara.

Vanzarile online ale Walmart au mers bine de la inceputul pandemiei COVID-19 (aproape s-au dublat in al doilea trimestru – mai-iulie 2020 – si au crescut cu 37% in perioada ianuarie 2019 –ianuarie 2020), iar compania este oricum focusata pe e-commerce de cativa ani incoace, in incercarea de a capata un avantaj in fata gigantului Amazon. Walmart are peste 4.700 de magazine traditionale in SUA si peste 90% dintre americani locuiesc pe o raza de 16 km de unul dintre acestea, deci pot ridica usor de aici comenzile date online.

Leave a reply