Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Walmart experimenteaza online, cu AI-ul generativ

Dupa ce a lansat un instrument AI generativ pentru 50.000 de angajati corporate, in august (pentru a-i ajuta sa sumarizeze documente si sa se pregateasca pentru sedinte), Walmart foloseste aceasta tehnologie si pentru a imbunatati experienta clientelara, anunta techcrunch.com. Un purtator de cuvant al companiei de retail americane a explicat ca gigantul experimenteaza cu acest tip de AI, pentru a ajuta consumatorii in toate etapele calatoriei de cumparare.

Mai exact, Walmart va introduce 3 instrumente noi: un asistent de shopping, cautarea ajutata de AI si un instrument de design interior. Compania nu a explicat ce modele AI foloseste pentru a dezvolta aceste noi caracteristici, transmitand doar ca apeleaza la diverse metode externe, care s-ar putea modifica, in timp. „Tehnologia AI-ului generativ este o prioritate pentru companie. Alte companii se rezuma la a lucra cu Anthropic sau OpenAI. Noi vrem sa avem flexibilitate, pentru a folosi si a scoate pe piate modele diferite”, a explicat purtatorul de cuvant amintit.

Noul asistent de cumparaturi va fi lansat in urmatoarele saptamani si va permite clientilor sa aiba o experiencta mai interactiva si mai conversationala: acesta poate raspunde la anumite intrebari, oferi sugestii personalizate de produse si impartasi informatii detaliate despre un anumit produs. De exemplu, le poate da consumatorilor sugestii de costume de Halloween sau poate spune unui parinte ce model de telefon este potrivit pentru copilul lui.

Cautarea bazata pe AI generativ va ajuta clientii sa introduca in search bar anumite intrebari, primind drept raspuns produse relevante. De exemplu, daca iti doresti produse pentru o petrecere tematica roz, rezultatele vor fi baloane, servetele si alte produse de aceasta culoare – ceea ce te ajuta sa economisesti timp.

Asistentul de design interior ajuta consumatorii sa-si decoreze spatiile: acestia incarca o poza cu o camera, iar AI-ul ii intreaba ce buget au, adauga obiecte in acest spatiu si il rearanjeaza, pentru un efect mai bun; apoi, clientii decid ce produse vor sa cumpere si la care vor sa renunte.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply