Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Comertul online european va creste anual cu 9% (raport)

Piata e-commerce europeana va atinge valoarea de 1,5 trilioane $, pana in 2027, citim pe ecommercenews.eu (care citeaza un raport marca GlobalData). Asta inseamna o rata anuala de crestere de 9% – deci comertul digital european se va dezvolta intr-un ritm usor mai scazut decat cel global (a carui rata de crestere este de 9,5%). Asa cum scriam recent, inflatia afecteaza ritmul de crestere al comertului online european.

In ultimii ani, cresterea anuala in domeniul comertului pe Internet a fost mai mare: de 15%, intre 2016 si 2022. In aceasta perioada, sumele cheltuite online au crescut: de la 2,5 trilioane $, la suma mentionata anterior (5,9 trilioane $). GlobalData atribuie aceasta crestere semnificativa pandemiei COVID-19.

„Piata e-commerce globala este democratizata de companiile care ofera e-commerce as a service (ca Shopify) si de marketplace-uri (ca Amazon si Alibaba), care permit oricui sa devina comerciant. In plus, tehnologia in plina dezvolare, noile servicii de livrare si adoptia mai mare a Internetului va ajuta valoarea tranzactiilor e-commerce sa ajunga la valoarea de 9,3 trilioane $, pana in 2027”, explica raportul GlobalData. Aceasta crestere (de la cele 5,9 trilioane $, din 2022) reprezinta o crestere totala de aproape 60%, in 5 ani.

Aproape jumatate din valoarea industriei e-commerce va proveni, in 2027, din SUA si China. Dintre pietele emergente in domeniu, se remarca India, a carei rata de crestere medie anuala va fi de 23%, in urmatorii 5 ani.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentariu ( 1 )

  1. […] Comertul online european va creste anual cu 9% (raport) – ECOMpedia […]

Leave a reply