Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Un start-up american proiecteaza hiperlogistica viitorului: livrari online in 30 de secunde

Numarul de produse comandate pe Internet a crescut in intreaga lume, pe fondul pandemiei COVID-19, iar transportul zilnic al pachetelor din punctul A in  punctul B afecteaza atat mediul si traficul, cat si profitul companiilor e-commerce. De aceea, companii ca Google, Walmart, Amazon sau Samsung investesc in livrarea cu dronele.

Start-up-ul american Pipedream Labs are – insa – planuri mai ambitioase, citim pe singularityhub.com: transportul coletelor comandate pe Internet prin conducte subterane (tevi PVC), pentru a ajunge in 30 de secunde la destinatar. Pachetele ar fi astfel trimise dintr-un depozit in cartierele orasului, unde vor fi preluate de curieri, pentru livrari ultra-rapide. Aceasta idee de „hiperlogistica” ar fi mai eficienta decat dronele, care nu pot forma infrastructura principala a livrarilor online, crede Drew Bellcock (Cofondator si CTO Pipedream Labs). Daca iei in considerare volumul produselor de livrat si costul aferent, inseamna ca cerul ar fi plin de drone scumpe; transportul terestru este mult mai ieftin si reprezinta clar viitorul.

Cutiile marca Pipedream Labs care vor fi trimise prin conducte au 46 cm lungme si 27 cm diametru si in ee ar incapea 95% dintre coletele livrate la domiciliu, in SUA. Acestea s-ar deplasa cu 120 km/h, ar functiona pe baza de acumulatori si costul unui transport ar putea fi de doar 75 de centi. Compania a primit deja o investitie de 1,5 milioane $, pentru a se apuca de infrastructura necesara.

Ideea nu e unica: in 2020, Elon Musk si a lui Boring Company a terminat de construit o retea de tuneluri subterane de sub Centrul de Conventii din Las Vegas, unde are loc anual celebrul Consumer Electronics Show (CES). Scopul acestor tuneluri este transportul ultra-rapid al participantilor, in masini Tesla Model 3 si Model X. In plus, compania lui Musk va construi un sistem de tranzit de mare viteza intre aeroportul O’Hare din Chicago si centrul orasului (ceea ce inseamna ca aproape 26 km vor fi parcursi in 12 minute, cu o viteza de 241 km/h).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply