Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Serviciul de livrare cu drona marca Google a depasit 100.000 de comenzi

Compania de livrari cu drona Wing (subsidiara a Alphabet, compania care detine Google) a facut deja 100.000 de livrari in Australia, Finlanda si SUA (unde a inceput recent sa-si testeze serviciul), anunta forbes.com. Anul trecut, compania a crescut cu 500% si in primul trimestru din 2021 a avut mai multe livrari decat in tot anul 2020.

Doar sucursala din Queensland (Australia) a transformat Wing in cel mai mare serviciu de livrari rezidentiale cu drona din lume, conform Google. Acolo s-au livrat cu drona – printre altele – 10.000 de cani de cafea, 2.700 de bucati de sushi, 1.000 de paini si 1.200 de pui la rotisor. Iar acesta este doar inceputul: urmeaza extinderea in Statele Unite. Dronele marca Wing zboara la 45 m inaltime si pot cara colete de pana la 1,2 kg, pe o raza de 9,6 km, in mai putin de 6 minute (90% dintre coletele livrate de companie au mai putin de 2,2 km). Coletele sunt lansate automat pe pamant de la o inaltime de 7 m.

Intr-un peisaj e-commerce in care livrarea in aceeasi zi sau a doua zi face legea, un astfel de serviciu de livrare aproape instantanee (axat pe produse perisabile) poate fi viitorul. Un serviciu similar ofera compania Manna, care livreaza 2.000-3.000 de comenzi/zi de cafea, inghetata, burgeri si cartoi prajiti in Irlanda si care planuieste extinderea in UE. Dronele lor zboara cu 80 km/h, la o altitudine de pana la 61 m.

Leave a reply