Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Serviciul de livrare cu drona marca Google a depasit 100.000 de comenzi

Compania de livrari cu drona Wing (subsidiara a Alphabet, compania care detine Google) a facut deja 100.000 de livrari in Australia, Finlanda si SUA (unde a inceput recent sa-si testeze serviciul), anunta forbes.com. Anul trecut, compania a crescut cu 500% si in primul trimestru din 2021 a avut mai multe livrari decat in tot anul 2020.

Doar sucursala din Queensland (Australia) a transformat Wing in cel mai mare serviciu de livrari rezidentiale cu drona din lume, conform Google. Acolo s-au livrat cu drona – printre altele – 10.000 de cani de cafea, 2.700 de bucati de sushi, 1.000 de paini si 1.200 de pui la rotisor. Iar acesta este doar inceputul: urmeaza extinderea in Statele Unite. Dronele marca Wing zboara la 45 m inaltime si pot cara colete de pana la 1,2 kg, pe o raza de 9,6 km, in mai putin de 6 minute (90% dintre coletele livrate de companie au mai putin de 2,2 km). Coletele sunt lansate automat pe pamant de la o inaltime de 7 m.

Intr-un peisaj e-commerce in care livrarea in aceeasi zi sau a doua zi face legea, un astfel de serviciu de livrare aproape instantanee (axat pe produse perisabile) poate fi viitorul. Un serviciu similar ofera compania Manna, care livreaza 2.000-3.000 de comenzi/zi de cafea, inghetata, burgeri si cartoi prajiti in Irlanda si care planuieste extinderea in UE. Dronele lor zboara cu 80 km/h, la o altitudine de pana la 61 m.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentarii ( 3 )

  1. […] acesteia a fost limitat de reglementarile nationale din SUA si Marea Britanie si de lipsa cererii. Wing (detinut de Alphabet) a avut mai mult succes, operand livrari cu drona pe trei continente. Walmart […]

  2. […] SUA, compania Wing (detinuta de Google) este liderul livrarilor online cu drona, operand transporturi aeriene in zona […]

  3. […] B afecteaza atat mediul si traficul, cat si profitul companiilor e-commerce. De aceea, companii ca Google, Walmart, Amazon sau Samsung investesc in livrarea cu […]

Leave a reply