Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Walmart incepe livrarile online cu drona, in vara lui 2021

Retailerul american Walmart a batut palma cu Zipline International, pentru a incepe livrarile de cumparaturi online cu ajutorul dronelor, citim pe freightwaves.com. Momentan, programul pilot va opera in zona magazinului Walmart din Pea Ridge (Arkansas) si livrarile – in principal, produse medicale – vor incepe in vara lui 2021, intentia fiind sa se ajunga la 15 livrari/zi.

Mai multe detalii despre acest sistem de livrare aerian au fost oferie in luna septembrie a anului trecut, pe blogul companiei (corporate.walmart.com). Atunci, Tom Ward (Senior Vice President, Customer Product, Walmart) nota ca dronele Zipline vor acoperi o arie de 80 km si ar putea face livrari in mai putin de o ora. „Clientii contemporani sunt mai ocupati ca niciodata, de aceea gasim in fiecare zi modalitati noi de a le usura vietile”, explica Ward.

Compania Zipline a fost fondata in 2014 si a inceput prin a livra produse medicale in Rwanda, in 2016, cu ajutorul dronelor propria – care au forma de avion, cu aripi de 3 m lungime, o viteza de 96 km/h si pot cara pana la 1,8 kg. De atunci si pana acum, dronele ei au dus peste 200.000 de colete la destinatie. Walmart va pregati coletele si le va trimite la un centru de fulfillment, de unde Zipline va prelua partea logistica: drona va fi incarcata cu pachetul, va fi pornita si se va adapta, pe traseu, in functie de viteza vantului, pentru a nu rata adresa destinatarului. Coletul e apoi parasutat deasupra punctului de livrare final.

Leave a reply