Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon va plati 63 $/colet livrat cu drona (via Prime Air), in 2025

Estimarile interne ale Amazon arata ca, in 2025, fiecare colet livrat cu drona va costa compania 63 $, in conditiile in care acum costul livrarii clasice a unui colet este estimat la 3,47-5,5 $ (deci de aproape 20 de ori mai mic), citim pe businessinsider.com. Asta inseamna un cost semnificativ, in conditiile in care gigantul online american planuieste sa livreze astfel un numar anual de 1 milion de colete. Dar 63 $/colet inseamna mult mai putin decat plateste acum Amazon pe livrarile aeriene de acest tip: 484 $/colet!

Livrarile cu drona nu sunt deloc ceva usor, iar Amazon se chinuie de aproape 10 ani sa ajunga in punctul in care sa poata livra coletele la usa clientilor in doar 60 de minute. In 2013, Bezos anunta noua metoda de livrare a comenzilor online, in 2016 un britanic din Cambridgeshire era primul client Amazon care isi primea astfel comanda, sistemul a fost apoi testat in SUA, Austria, Franta si Israel, apoi divizia din Marea Britanie a fost ca si inchisa, in 2021. In SUA, Amazon sta mai bine la acest capitol: in august 2020, Amazon Prime Air a primit autorizatia de operare din partea Administratiei Federale a Aviatiei si livreaza colete de maximum 2,2 kg, in 30 de minute sau mai putin.

Anul acesta, compania fondata de Jeff Bezos va testa livrarile aeriene Prime Air pe un numar de 1.300 de abonati Amazon, care nu vor plati nimic pentru livrarea comenzilor online astfel. Testele au inceput de cel putin 18 luni, in cateva zone rurale din Oregon si California. Pana in anul 2025, compania planuieste sa ofere acest tip de livrare in 32 de locatii diferite din Statele Unite.

Leave a reply