Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Spania: Amazon a avut venituri de 7,1 miliarde €, in 2023 (+11% YoY)

Amazon a inregistrat un venit anual brut de 7,1 miliarde € anul trecut, gratie vanzarilor din Spania – unde pe platforma e-commerce sunt active in jur de 15.000 de IMM-uri. Ecommercenews.eu noteaza ca asta inseamna o crestere de 11 procente, comparativ cu anul 2022. Pe langa vanzarile de pe marketplace, Amazon castiga bine in Spania – ca peste tot in lume – din publicitate, Amazon Web Services (AWS) si serviciile logistice oferite sellerilor.

Compania a facut publice aceste cifre intr-un anunt anual, care subliniaza faptul ca Amazon continua sa fie liderul pietei e-commerce din Spania. In total, in 2023, in tara vest-europeana s-au generat vanzari cu amanuntul estimate la 65,3 miliarde €, 17% dintre acestea fiind vanzari e-commerce (cu 20% mai mult ca in 2022).

Aparut in 2010 in Spania, Amazon.es a investit 17,5 miliarde € in tara europeana; doar in 2023, suma investita in infrastructura, centre operationale, birouri si slariile angajatilor (peste 25.000 la numar) a fost de 3,4 miliarde €. Conform companiei de consultanta Keystone Strategy, constributia gigantului e-commerce american la PIB-url spaniol a fost de 13 miliarde €, anul trecut. Amazon a anuntat recent o noua investitie, de 15,7 miliarde €, in AWS.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentariu ( 1 )

  1. […] mare jucator de pe piata digitala spaniola si a anuntat recent ca a avut un venit brut annual de 7,1 miliarde €, anul […]

Leave a reply