Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Shein.com face angajari, pentru a-si lansa un marketplace in SUA

Retailerul chinez online de fast-fashion Shein.com este gata sa cucereasca piata americana si din perspectiva vanzatorilor, nu doar a cumparatorilor. Modernretail.co anunta ca Shein face angajari, in vederea lansarii unui marketplace pentru sellerii americani. Ce cauta compania, in anunturile postate pe LinkedIn? Angajati pentru mai multe pozitii, in Los Angeles si California: senior business developer, AML compliance officer – global operations center, supplier management specialist sau responsabil cu inventarul.

Sursa amintita a discutat cu diversi experti in domeniu, care spun ca aceasta miscare era inevitabila, avand in vedere ca retailerul are o strategie agresiva de crestere globala (care include si Europa) si are deja un marketplace in Brazilia, lansat in 2022. Aici, Shein pare a fi prins la sellerii locali, iar unii dintre ei spun ca au avut vanzari mai mari cu 220% si de doua ori mai multe comenzi zilnice, in primele 3 luni de la inregistrarea in platforma.

Insa aceiasi experti in retail spun ca nu va fi usor pentru Shein sa convinga vanzatorii online americani sa isi listeze produsele pe aceasta platforma (chiar daca toti clientii din State ar fi incantati sa primeasca produsele comandate mai rapid, pentru ca acestea nu ar mai fi livrate din China). De ce? Din cauza preturilor extrem de scazute practicate de sellerii de pe acest marketplace, dar si a faptului ca produsele merg pe principiul productiei si vanzarii cat mai rapide. In plus, gigantii e-commerce chinezi (ca Alibaba sau Wish), care au avut o strategie similara apropo de vanzatorii americani, nu au reusit sa dea lovitura in aceasta tara vestica.

In primul trimestru din acest an, aplicatia Shein a fost in top 3 cele mai descarcate app-uri din SUA, conform unui raport marca data.ai. Anul trecut, compania (care a fost fondata in 2008) a fost evaluata la 100 de miliarde $ si avea in jur de 100 de angajati. Si era mai descarcata decat Amazon Shopping!

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply