Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Aplicatia Shein este mai descarcata decat Amazon Shopping

Anul acesta, retailerul fast fashion chinez Shein a adunat mai multe descarcari lunare ale app-ului propriu decat giganti ca Amazon si Shopify, anunta businessinsider.com (citand un raport marca Bernstein). Aplicatia e-commerce Shein a avut 13,8 milioane de descarcari in perioada ianuarie-aprilie 2022, cu 50% mai mult decat in aceeasi perioada din 2021. Prin comparatie, in aceeasi perioada de timp, Amazon Shopping a fost descarcata de 13,3 milioane de ori (o crestere de doar 0,75% YoY).

Aparut in 2012 (sub numele de SheInside), retailerul asiatic a ajuns pe culmile succesului, in ultimii ani, datorita modelului de afaceri practicat si pandemiei COVID-19: in 2020, a avut vanzari online de 10 miliarde $, iar in iunie anul trecut detinea 28% din intreaga piata fast fashion americana (conform datelor Coresight Research si Earnest Research). Shein are atat de mult succes deoarece cauta online tendintele din Fashion si apoi produce un numar limitat de produse cu potential viral. In functie de cat de bine se vand aceste produse, fac mult mai multe sau elimina modelul din portofoliul propriu.

In acest context, investitorii nu au intarziat nici ei sa apara: in aprilie 2022, Shein a strans intre 1 si 2 miliarde $ intr-o runda de investitii, in cadrul careia compania a fost evaluata la 100 de miliarde $ – ceea ce o face mai valoroasa decat gigantii fast fashion Zara si H&M la un loc! Evaluarea anterioara a retilerului chinez  (in august 2020) era de doar 15 miliarde $. Conform Euromonitor, Shein.com este cel mai mare retailer de Fashion care opereaza exclusiv online.

Leave a reply