Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Marea Britanie: Amazon a pus frana livrarilor cu drona

Amazon a desfiintat peste 100 de locuri de munca din divizia de livrari cu drona Prime Air, din Marea Britanie, citim pe wired.co.uk. Gigantul e-commerce a transmis ca divizia va exista in continuare si ca Amazon isi va continua planurile legate de livrarile coletelor online cu drona, in 30 de minute.

Divizia Prime Air a fost lansata cu mare tam-tam acum 5 ani: compania a invitat elevii din zona la tururi ale laboratorului de drone propriu, a deschis un birou Amazon imens la Cambridge si a lansat numeroase clipuri promotionale (care au strans milioane de vizualizari).

Dar, in ultimii ani, membri ai echipei britanice au spus ca proiectul avea probleme mari, era „disfunctional” si condus de manageri care erau „detasati de realitate”, totul fiind un „haos organizat”. Discutand (sub anonimat) cu sursa amintita, acestia au povestit ca aveau colegi care beau bere la birou, dimineata, iar unii manageri noi habar nu aveau cu ce se ocupa divizia si nu puteau raspunde la intrebari elementare legate de asta. In plus, se faceau atat de des angajari incat unii angajati au avut trei manageri diferiti in aceeasi luna!

In tot acest haos, inginerii incercau sa face ceva fara precendent: dronele altor companii dadeau drumul din aer coletelor, folosind mici parasute, dar dronele Amazon erau menite sa aterizeze. Dar tehnologia necesara acestei manevre a dus greutatea unei drone pana la 27 kg, mult mai mult decat permite legislatia – de aici au aparut  reglementari noi si masuri de siguranta suplimentare. In plus, legatura cu Amazon SUA era una simbolica: „Exista un tip pe partea cealalta a planetei, care iti spunea ce sa faci si apoi pleca. Cand ai atat de putina comunicare intre oamenii unei organizatii, nu stiu cum ai putea face ceva”, a explicat o sursa anonima.

In februarie 2020, toata echipa de analisti de data din Marea Britanie (zeci de angajati) a fost inchisa, oamenii fiind redistribuiti in alte echipe. Trei luni mai tarziu, s-a redeschis. Nu este de mirare atunci ca tururile s-au oprit, clipurile video au disparut de pe canalul de YouTube Amazon, campania de PR a lasat-o moale de tot, iar cursa a fost castigata de Wing si UPS – care au primit aprobarea utilizarii dronelor, in SUA, inaintea Amazon.

Comentariu ( 1 )

  1. […] este prima data cand Amazon (care a pus frana livrarilor cu drona in Marea Britanie, in vara anului trecut) investeste in sustenabilitate, in tara amintita. In prima parte a anului […]

Leave a reply