Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Amazon a livrat primul colet cu drona, in Marea Britanie

delivery-drones

Amazon a facut, pe 7 decembrie, prima livrare comerciala cu drona – la 3 ani de cand CEO-ul Jeff Bezos anunta ca gigantul online are de gand sa livreze direct acasa coletele clientilor folosind dronele. Bezos a anuntat pe Twitter ca norocosul cumparator a fost Richard B., un britanic din Cambridgeshire, scrie nytimes.com. Acesta a achizitionat de pe Amazon.co.uk un dispozitiv de streaming Amazon Fire. Zborul a durat 13 minute, ducand produsul de la un depozit din apropiere, pe o distanta de 3 km, pana la usa domnului B.

Amazon spune ca va mai testa livrarile cu drone pe alti 2 clienti din zona Cambridge-ului, oras unde compania are o fabrica mare de testare a dronelor. Succesul acestor teste va insemna extinderea numarului de clienti carora li se vor livra produsele prin sistemul Prime Air, in urmatoarele luni, ajungandu-se in cele din urma la sute de livrari cu drona.

Dronele inseamna mai putine operatiuni logistice scumpe, reducerea poluarii prin folosirea a mai putine camioane si livrarea rapida a produselor la clienti. Faptul ca testele au loc in Marea Britanie nu este accidental: restrictiile legate de vreme si greutate pun bariere in calea livrarilor cu drona, iar generalizarea acestora ar puteafi impiedicata de autoritatile americane, spun vocile expertilor; acestea au impus reguli noi anul acesta, care permit doar zborul dronelor manipulate la distanta de un pilot uman; pe de alta parte, autoritatile britanice au semnat, in iulie, un acord cu Amazon prin care permiteau testarea dispozitivelor aeriene de livrare in zole rurale si suburbane. Deocamdata, dispozitivele pot cara greutati de pana la 2,2 kg si folosesc camere pentru a identifica locul de aterizare, marcat de client in curtea proprie/in alt loc liber ales de acesta.

Amazon nu e prima companie care testeaza livrarea cu drone: chinezii de la JD.com au o flota de astfel de dispozitive aeriene care zboara autonom pe distante de maximum 24 km, pentru a ajunge in comunitatile rurale; in Noua Zeelanda, Domino’s Pizza testeaza drone pentru a livra fast food; in SUA, 7-Eleven spunea, in iulie, ca a livrat astfel produse in Nevada, iar Google a testat acelasi sistem ducand burritos in campusul facultatii Virginia Tech.

Leave a reply