Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: Amazon incepe, in sfarsit, livrarea comenzilor online cu drona

De aproape 10 ani incoace, Amazon promite livrarile comenzilor online cu drona clientilor din Statele Unite. In a doua parte a acestui an, giantul online va da start unui proiect-pilot in acest sens, in orasul Lockeford (California), anunta theverge.com. Livrarile cu drona vor incepe dupa ce se va primi avizul din partea Federal Aviation Administration.

Fostul CEO Amazon (Jeff Bezos) a anuntat prima data livrarea cu drona in 30 de minute de la comanda in 2013. In Marea Britanie, Amazon a livrat primul colet cu drona la final de 2016, dar a pus frana proiectului in vara anului trecut. In SUA, proiectul a avut numai probleme (accidente, probleme de siguranta, profit redus), de aceea – in august 2021 – compania anunta ca se va concentra pe roboti de livrare terestri, testati in California, Washington, Tennessee si Georgia.

Dar acum Amazon a anuntat ca abonatii Prime din Lockeford vor primi primele livrari aeriene ale comenzilor facute pe Internet, in curtile proprii. Mii de produse urmeaza fi disponibile pentru acest tip de livrare, dar compania lui a precizat inca ce tip de produse vor putea fi livrate astfel – greutatea fiind un factor-cheie, in acest sens. Amazon a mai transmis ca lucreaza la o tehnologie menita sa ajute evitarea obstacolelor de pe sol si din aer, dar si la o tehnologie care permite utilizarea dronelor dincolo de raza vizuala a pilotilor acestora.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentarii ( 2 )

  1. […] serviciu de livrare a fost testat in a doua jumatate a anului 2022, in orasul Lockeford (California) – mai exact, incepand cu luna […]

  2. […] livrarii cu drone in lantul de distributie propriu. Amazon a venit cu ideea in 2013, dar progresul acesteia a fost limitat de reglementarile nationale si de lipsa cererii. Wing (detinut de Alphabet) […]

Leave a reply