Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Expertii cred ca Amazon Prime Day va incepe pe 11 sau 18 iulie 2022

Cand va avea loc Amazon Prime Day 2022? Aceasta este intrebarea pe care si-o pun toti vanzatorii de pe marketplace-ul fondat de Jeff Bezos, analistii din ecosistemul e-commerce si consumatorii din tarile care au un site Amazon dedicat. Cele doua date de incepere posibile sunt 11 sau 18 iulie 2022, citim pe digitalcommerce360.com.

Pe 2 martie, Amazon.com Inc. a postat un mesaj in comunitatea online Seller Central, anuntand vanzatorii ca 20 iunie este data limita pana la care trebuie sa se asigure ca au tot inventarul necesar pentru Prime Day, trimis in depozitele globale ale marketplace-ului, de unde va pleca spre clienti: „Din cauza problemelor legate de lantul de aprovizionare, ar putea dura mai mult timp ca produsele sa ajunga la centrele de fulfillment. Incepand cu data de 22 martie, puteti participa la evenimentul Prime Day creand o oferta. Pana pe 29 aprilie o puteti transmite spre analizare. Trimiteti apoi produsele proprii catre centrele de fulfillment pana pe 20 iunie”, noteaza textul amintit.

„Daca nu apare niciun impediment major si avand in vedere datele si informatiile de pe Seller Central, stelele s-au aliniat si indica data de 11 sau 18 iulie”, a declarat Fahim Naim (Head of Amazon, la agentia de consulting e-commerce Advantage Unified Commerce), pentru Digital Commerce 360. In ultimii 4 ani, data limita pentru trimiterea inventarului a fost fixata – in medie – cu 24 de zile inainte de Prime Day. Anul acesta, cele 24 de zile (dupa data de 20 iunie) s-ar implini pe 14 iulie, dar cum evenimentul de reduceri dedicat abonatilor Prime incepe, de obicei, intr-o zi de luni, 11 sau 18 iulie par a fi datele probabile (Naim estimeaza ca exista 70% sanse ca 11.07.2022 sa fie data castigatoare). Este foarte putin probabil ca Amazon sa stabileasca data Prime Day pe 4 iulie, cand toata lumea va sarbatori Ziua Independentei, in Statele Unite.

Pentru a se asigura ca totul decurge ca la carte de Prime Day, in magazinele lor online de pe marketplace-ul Amazon, vanzatorii terti trebuie sa dea acum ultimele comenzi de la furnizori (mai ales daca acestia din urma se afla in China, tara din care produsele ajung in 1-2 luni si in care noile cazuri de COVID-19 ameninta inchiderea fabricilor). Campaniile publicitare legate de Prime Day trebuie si ele gandite din timp si programate sa inceapa cel putin cu 2 saptamani inainte de eveniment (pentru a avea timp sa optimizezi cuvintele-cheie si sumele investite).

In 2021, Amazon Prime Day a avut loc pe 21-22 iunie (si a insemnat vanzari de 11,19 miliarde $), in 2020 a fost mutata in octombrie (din cauza pandemiei, iar vanzarile au totalizat 10,39 miliarde $), iar pana atunci – in primii 5 ani – a avut loc in luna iulie (avand anual vanzari din ce in ce mai mari).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentarii ( 2 )

  1. […] Expertii cred ca Amazon Prime Day va incepe pe 11 sau 18 iulie 2022 – ECOMpedia […]

  2. […] de comenzi primite, acestea facandu-si necesara prezenta doar de Prime Day – care, anul acesta, va avea loc in luna iulie, a confirmat […]

Leave a reply