Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Amazon Prime Day 2020: cifre si recorduri

In fiecare an in care Amazon a organizat Prime Day, retailerul online s-a laudat cu cifre record, mai mari ca niciodata. Dar anul acesta, Amazon a ales sa puna accentul nu pe vanzarile enorme (cele mai mari de la prima editie, din 2015, incoace), ci pe faptul ca afacerile mici si mijlocii care vand pe acest marketplace au avut vanzari de peste 3,5 miliarde $, la nivel mondial, citim pe edition.cnn.com.

Gigantul online cu sediul la Seattle a transmis presei ca Prime Day 2020 (13-14 octombrie) au insemnat vanzari record pentru comerciantii mici si mijlocii terti, cu aproape 60% mai mult fata de 2019. Aceasta crestere este mai mare decat cea inregistrata de Amazon cu propriile produse. Copania declarase deja ca evenimentul de reduceri din acest an dedicat abonatilor Prime a fost creat avand in minte IMM-urile, care au avut parte si de promovare gratuita din partea Amazon, in cele doua saptamani de dinaintea Prime Day. Cele 14 zile suplimentare de promotii au adus in buzunarele micilor afaceristi online peste 900 de milioane $.

Ideea de a pune accentul pe afacerile mici pe care le sustine vine pe fondul acuzatiilor aparute impotriva companiei: in SUA, Amazon este vazut de legislativ drept un gigant online cu un comportament anticompetitiv vizavi de vanzatorii terti, care copiaza produsele acestora si le lanseaza apoi sub brand-ul propriu si falimenteaza, in timp, IMM-urile respective.

Comentarii ( 3 )

  1. […] interesele micilor comercianti – asa cum a dovedit recent, cand s-a axat pe vanzarile mondiale de Prime Day 2020, de peste 3,5 miliarde $, ale IMM-urilor care vand pe marketplace. Afacerile mici si mijlocii sunt […]

  2. […] depasit, combinat, zilele de reduceri americane de anul acesta Black Friay si Cyber Monday, dar si Amazon Prime Day (care ar fi insumat 9,9 miliarde $, la nivel global, conform estimarilor […]

  3. […] Amazon Prime Day 2020: cifre si recorduri – ECOMpedia […]

Leave a reply