Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: 10 ani de e-commerce vs. vanzari cu amanuntul totale

In 2021, comertul online a reprezentat 19,1% din totalul vanzarilor cu amanuntul din SUA, noteaza digitalcommerce360.com, citand date marca U.S. Department of Commerce. Asta inseamna ca, in State, penetrarea cumparaturilor online e la acelasi nivel cu anul 2020, dar a crescut semnificativ fata de 2019 (cand 15,5% dintre vanzarile totale cu amanuntul se faceau pe Internet). In plus, in urma cu 10 ani (adica in 2012), procentul era de doar 8%.

Consumatorii americani au cheltuit 870,78 miliarde $ pe cumparaturile pe Internet, in 2021, cu 14,2% fata de anul anterior (cand suma era de 762,68 miliarde $). Totalul achizitiilor digitale este sensibil mai mic decat cel din 2020, cand s-a inregistrat o crestere e-commerce record (de 31,8%).

In total, anul trecut, in retail s-a vandut – pe toate canalele – cu 14% mai mult decat in 2020 (adica 4,55 trilioane $, fata de 3,99 trilioane $), noteaza Departamentul de Comert. Procentul reprezinta cea mai mare crestere din domeniul vanzarilor cu amanuntul si e aproape de doua ori mai mare decat recordul existent pana cum (7,3%, in 1999). Cifrele includ produsele cumparate in magazinele fizice, prin intermediul cataloagelor si a call center-urilor, dar nu si sumele cheltuite in segmente care fac, in mod traditional, comert offline (restaurante, baruri, dealeri de automobile, benzinarii).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply