Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon Prime Day 2021, SUA: vanzari record, de peste 11 miliarde $ (+6,1% YoY)

La inceputul acestei saptamani, pe 21 si 22 iunie, cand a avut loc Amazon Prime Day 2021, in SUA s-au adunat vanzari totale in valoare de 5,6 miliarde $ luni si 5,4 miliarde $ marti, anunta cnbc.com, citand datele Adobe Analytics. Asta inseamna un total de peste 11 miliarde $ (in crestere cu 6,1% fata de editia din 2020). 21 iunie a devenit, astfel, ziua nr. 1 in clasamentul vanzarilor e-commerce din Statele Unite, in 2021, iar 22 iunie – ziua nr. 2.

Adobe a anuntat ca retailerii care au anual venituri mai mari de 1 miliard $ au avut parte de o crestere a vanzarilor e-commerce de 29% de Prime Day, comparativ cu o zi obisnuita din iunie. Retailerii mai mici, care au venituri anuale de mai putin de 10 milioane $, au raportat o crestere de 21%.

Adobe Analytics noteaza ca totalul este usor mai mare si decat Cyber Monday 2020, care a fost cea mai aglomerata zi la capitolul vanzari online, din istorie (dar a durat doar 24 de ore, nu 48), cu un total de 10,4 miliarde $ generati. Pentru a compila informatiile transmite, Adobe a analizat peste 1 trilion de vizite pe site-uri de retail si peste 100 de milioane de produse din 18 categorii de produs. In plus, efectul de halo care apare in fiecare an odata cu ziua de reduceri Amazon a functionat de minune si in 2021: Walmart, Target si Best Buy au avut si ei promotii paralele.

Anul acesta, Amazon a mutat Prime Day in al doilea trimestru deoarece aceasta perioada este – in mod traditional – una mai lenta, in calendarul anual al vanzarilor cu amanuntul. In 2020, evenimentul anual de reduceri masive marca Amazon a avut loc pe 13-14 octombrie si a insemnat vanzari de peste 3,5 miliarde $ pentru comerciantii mici si mijlocii de pe marketplace (cu aproape 60% mai mult YoY). Pana atunci, cele doua zile de reduceri masive erau programate mereu in luna iulie.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentariu ( 1 )

  1. […] 2021, Amazon Prime Day a avut loc pe 21-22 iunie (si a insemnat vanzari de 11,19 miliarde $), in 2020 a fost mutata in octombrie (din cauza […]

Leave a reply