Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Angajatii Macy’s au castigat litigiul legat de app-ul self-checkout

In 2018, Macy’s lansa posibilitatea de a face self-checkout in aplicatia mobila proprie, ajutand astfel clientii sa nu mai stea la coada, la casa. Dar unii dintre angajati au tras semnale de alarma apropo de ideea care le putea pune in pericol locurile de munca sau salariile. Acum, trei ani mai tarziu, o uniune care include salariati ai companiei a castigat un arbitraj independent pe aceasta tema, citim pe cnbc.com.

Arbitrajul a determinat ca Macy’s a incalcat contractul cu acestia, iar anumite departamente ale companiei (costume barbatesti si cosmetice, de exemplu) trebuie exluse din procedura de self-checkout, pentru ca angajatii sa nu-si piarda comisioanele la care au dreptul. Litigiul a fost intentat de 600 de angajati, de la 6 magazine din Boston si Rhode Island, care apartin de United Food si Commercial Workers (UFCW). UFCW reprezinta in jur de 1,3 milioane de angajati, printre care si peste 11.000 de salariati Macy’s. Disputa atrage atentia asupra tensiunilor dintre angajatii din industria de retail si avansurile tehnologice aparute, in special pe fondul concurentei cu gigantul Amazon. Arbitrajul a decis ca Macy’s trebuie sa plateasca integral sumele pe care angajatii celor 6 magazine le-au pierdut din cauza sistemului scan & pay, adica in jur de 2.000 $.

Amazon mizeaza masiv pe tehnologie si este un pionier apropo de magazinele fizice fara casierii si fara cozi: in 2018, a deschis primul magazin Amazon Go, tehnologia s-a extins apoi si in locatiile Amazon Fresh (in primavara lui 2021, la Londra s-a deschis primul Amazon Fresh de acest tip din afara SUA) si acum vinde tehnologia si altor retaileri. Un sistem de plata cu palma va fi implementat si in magazinele Whole Foods ale companiei. Platile contactless au devenit ceva la ordinea zilei, conform datelor Mastercard. In al treilea trimestru din 2020, 41% dintre tranzactiile in persoana, la nivel global, au fost contactless (fata de doar 37%, in trimestrul doi si 30% cu un an inainte).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply