Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Londra: s-a deschis primul Amazon Fresh fara casierii, din afara SUA

Saptamana aceasta, in cartierul londonez Ealing s-a deschis primul magazin Amazon Fresh fara casierii din afara Statelor Unite, la trei ani de la aparitia primului Amazon Go (la Seattle), citim pe bbc.com. La baza sistemului stau sute de camere si de senzori, un software dezvoltat pe baza tehnicilor AI deep-learning (dar nu si recunoasterea faciala). Amazon mai are 7 supermarketuri Whole Foods Market in Marea Britanie si 20 de Amazon Go-uri fara casierii in SUA.

Tehnologia contactless implicata in functionarea magazinelor fara cozi si angajati la casele de marcat (pe care Amazon o vinde si altor retaileri) este simpla: vizitatorii scaneaza, la intrare, un cod QR din aplicatia Amazon Shopping de pe propriul smartphone, isi umplu cosul cu produsele dorite si platesc automat, la iesire (app-ul avand inregistrate datele cardului fiecaruia). Primii clienti au fost intervievati de independent.co.uk si parerile sunt impartite: unora li s-a parut o experienta „magica”, altii au facut cale intoarsa la usa, cand au aflat ca trebuie sa descarce o aplicatie si sa-si inregistreze cardul in ea. „Ma simt de parca sunt la furat, parca am furat o sticla de vin. Cumparaturile devin atat de rapide si de usoare. E de speriat, cat de usor e. Pentru ca te face sa te intrebi cum vor tine pasul cu asta alte afaceri”, a spus Philippa Dolphin (71 de ani), una dintre cliente.

Magazinul Amazon Fresh are 232 m, vinde sute de produse marca proprie si ale unor producatori terti si, in plus, poate fi folosit si pentru a ridica/returna comenzi facute online. Specialistii e-commerce din Marea Britanie sunt de parere ca locatia fizica va permite gigantului Amazon sa combata problemele legate de costurile livrarii si returului, dar nu constituie o amenintare pentru lanturile de supermarketuri cu vechime – care au propriile sisteme de checkout rapid.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentarii ( 3 )

  1. […] fara cozi: in 2018, a deschis primul magazin Amazon Go, tehnologia s-a extins apoi si in locatiile Amazon Fresh (in primavara lui 2021, la Londra s-a deschis primul Amazon Fresh de acest tip din afara SUA) si […]

  2. […] continua investitiile in magazinele fizice: a ajuns la 15 locatii Amazon Fresh (dintre care 3 la Londra), a lansat Amazon One (sistem de plata contactless) intr-un magazin Whole Foods Market din Seattle […]

  3. […] zone urbane. Amazon a deschis supermarket-uri fara casierii in SUA (Amazon Go) si recent unul, la Londra (Amazon Fresh). Acum, tendinta cumparaturilor fizice contactless si lipsite de frictiune a ajuns si […]

Leave a reply