Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Marea Britanie: Amazon testeaza livrarea cu drona

Mirror.co.uk scrie ca inginerii Amazon testeaza, departe de ochii presei, intr-o baza din Cambridgeshire (Marea Britanie), livrarea cu drona – program despre care nu a mai zis nimic public din decembrie 2016, cand Amazon facea prima livrare comerciala cu drona, britanicului Richard B. Jeff Bezos spera ca pana in 2018 proiectul sa devina realitate, compania dorind sa livreze pachete clientilor in 30 de minute: „Stiu ca pare SF, dar nu este. In 4-5 ani cred, va functiona, si se va intampla, si ne vom distra mult”, spunea CEO-ul Amazon in 2013.

Problemele care tin pe loc proiectul sunt:

  • problemele legate de siguranta aeriana (in decembrie si ianuarie, aeroporturile Gatwick si Heathrow au fost inchise temporar, dupa ce in apropiere s-au observat drone, ca o masura de precautie pentru siguranta zborurilor)
  • faptul ca Amazon nu a cerut inca aprobarea pentru a opera drone in afara razei vizuale a operatorului (cum prevede legea britanica), conform Autoritatii pentru Aviatie Civila
  • durata bateriei
  • problemele legate de siguranta livrarii (cine poate garanta ca, odata aterizat coletul, nu va fi furat rapid, inainte ca destinatarul sa ajunga la el?)
  • spre deosebire de un curier, care gaseste rapid adresa destinatarului, a programa o drona sa faca asta necesita software scump si complicat

JD.com (unul dintre cei mai mari retaileri chinezi online si rivalul gigantului Alibaba) a transformat SF-ul in realitate inca din martie 2016, de atunci livrand cu drone in intreaga China, totalizand peste 300.000 de minute de zbor. In 2018, la programul de drone marca JD lucrau peste 200 de angajati, iar compania dezvolta o drona care poate cara 900 kg, avand planuri si pentru unele mai mari, cu un gabarit de pana la 5 tone! Cele pe care le folosesc acum chinezii pot atinge o viteza de pana la 100 km/h si au autonomie de pana la 100 km.

Leave a reply