Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Zece idei de e-commerce (august 2013)

Preluare din Practical Ecommerce, 22 august 2013 – Periodic, “Practical Ecommerce” ii roaga pe membrii industriei sa impartaseasca cate o idee geniala si inovativa care poate ajuta o companie de ecommerce. Iata ce au spus zece dintre ei pentru numarul din august 2013 de “zece idei geniale de ecommerce”.

Imagine preluata de pe FreeDigitalPhotos.net / Autor:Danilo Rizzuti

1. Stabileste o serie de emailuri de “Bun venit!” pentru noii abonati

“Plaseaza fiecare nou abonat la email intr-o serie de <Bun venit!> care va incuraja prima achizitie. Seria poate incepe cu un simplu email <Bine ati venit la brandul nostru> si sa avanseze cu informatii despre produse, iar apoi cu un discount la produsele ceea ce ii va atrage sa il transforme in vanzare”, Ben Liau, Customer Acquisition Director la DigitalFrank.

 2. Foloseste design-ul responsive 

Odata cu cresterea tranzactiilor de comert pe mobil, este critic sa le asiguri consumatorilor o experienta usor de folosit pe toate dispozitivele. Implementeaza responsive design-ul care iti va adapta automat site-ul la dimensiunea ecranului dispozitivului. Aceasta este mult mai eficienta si asigura consistenta, ca si cum in esenta sustii un singur site“, Mike Matteo, Senior Vice President of Strategic Alliances la Bridgeline Digital.

 3. API-urile te pot ajuta sa-ti cresti magazinul online

Fie ca esti o companie mare, fie una mica, interfetele aplicatiilor de programare (API-urile) te pot ajuta. Daca esti un business mare, foloseste-ti API-urile ca sa creezi legaturi personalizate intre aplicatii si magazinul tau online. Daca esti un business mic, bazeaza-te pe dezvoltatorii care construiesc pachete de solutii ce utilizeaza API-urile ca sa livreze aplicatii si instrumente pentru un magazin online mai eficient“, Amit Kumar, CEO-ul Lexity.

 4. Trimite email-uri de curtoazie  

Dupa o anumita perioada, trimite-le consumatorilor un email de curtoazie, ca sa te asiguri ca sunt fericiti cu ceea ce au cumparat si cere-le sa te contacteze, daca au nevoie de ajutor sau au vreo intrebare. Multi comercianti nu se deranjeaza cu asa ceva. Dar acesta ajuta consumatorul sa se simta pretuit si incurajeaza business-ul sa se repete. De asemenea, poti obtine feedback util pentru a imbunatati serviciile, daca nu sunt fericiti de ceva“, Simon Henry, directorul Stone Conservation Supplies Ltd.

5. Pune nevoile consumatorului pe primul loc

Secretul unei cresteri continue si al succesului este concentrarea pe nevoile consumatorului in timp ce mentii lucrurile simple – nevoile interne si complexitatea business-ului sunt intotdeauna secundare. Prin cautarea in continuu a calitatii si cantitatii intelegi nevoile consumatorului, primesti feedback despre ceea ce conteaza realmente pentru consumator si iti poti ajusta strategia, in consecinta“, Mark Venezia, Senior Vice President of Sales pe America de Nord la Spreadshirt.

 6. Personalizarea este cheia pentru a eficientiza relatiile cu consumatorii

Consumatorii au devenit inundati de volumul mare de fragmente de marketing promotional pe care le receptioneaza in fiecare zi. Pentru a iesi in evidenta, retailerii trebuie sa-si croiasca fiecare comunicare pentru un anumit consumator, pe baza gustului lui sau al ei, preferintelor si comportamentului. Retailerii pot face acest lucru prin valorificarea datelor pe care le au despre fiecare cumparator pentru a le crea profile personale“, Rama Ramakrishnan, CEO-ul CQuotient.

7. Include masuri pentru cresterea experientei de utilizare in strategia de ecommerce

Este esential ca retailerii sa-si plaseze masurile dedicate User Experience in prim planul strategiei lor de ecommerce. Retailerii isi pot mari vanzarile si reduce consumatorii care dispar prin crearea celei mai scurte rute de la click la cos. Aceasta inseamna sa directionezi consumatorii direct la paginile de produs de unde pot achizitiona versus sa-i directioneazi pe home page-ul magazinului tau, unde pot fi coplesiti“, Colin Jeavons, CEO-ul si presedintele VSW.

8. Incearca sa folosesti clipuri video pentru demo-uri de produs

Conform comScore, vizitatorii site-ului sunt cu 64 de procente mai predispusi sa cumpere de pe un site de ecommerce dupa ce umaresc un video despre produs. Crazy Egg, furnizorul de tracking si de teste, a adaugat un demo video pe home page si a observat ca rata de conversie i-a crescut cu 64 de procente, generand un supliment de 21.000 de dolari la veniturile lunare. S-ar putea sa nu vezi acelasi succes zdrobitor, dar adaugarea unui video despre produs pe site-ul tau merita cel putin testata“, Andrew Follett, fondatorul si CEO-ul Demo Duck.

9. Foloseste un mesaj consistent in contexte diferite

Unul dintre modurile de a crea experiente memorabile, chiar si pentru consumatorii la care se ajunge cel mai greu, este prin repetitie. Acest lucru nu inseamna sa scoti in fata acelasi continut, din nou si din nou; ci, mai degraba, inseamna crearea mai multor oportunitati de a distribui continutul in diferite moduri. Crearea de contexte diferite si potrivirea acestora cu un continut de calitate iti da puterea sa satisfaci o gama larga de nevoi si de preferinte ale consumatorilor tai. Asigura-te ca platforma de management a continutului este conceputa sa personalizeze si sa contextualizeze continutul pentru a crea experiente valoroase pentru cumparatori tai“, Glenn Conradt, Vice President of Global Marketing la CoreMedia.

10. Personalizeaza experienta de cumparator

Cand iti personalizezi site-ul de ecommerce, gandeste-te la tipul de consumator pentru care o faci. Pentru utilizatorii necunoscuti care doar iti viziteaza site-ul, personalizarea bazata pe termenii de cautare folositi si pe rutele de click s-ar putea sa fie singura optiune. Pentru un utilizator cunoscut care a mai fost pe site-ul tau inainte, beneficiezi de sesiunea actuala de informatii si de comportamentul din trecut. Ofera o experienta de <Bun revenit>, care sa includa informatii despre unde au ramas, atunci cand au cumparat ultima data de la tine. Poti combina home page-urile, paginile de categorie, paginile de produs, email-ul, cosul de cumparaturi si multe altele“, Dan Darnell, Vice President of Marketing and Product la Baynote.

Sursa:  http://www.practicalecommerce.com/articles/57191-10-Great-Ecommerce-Ideas-for-August-2013

Leave a reply