Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

VTEX a primit o finantare de 225 milioane $ (si valoreaza 1,7 miliarde $)

Compania VTEX a incheiat o runda de finantare Serie D, in valoare de 225 de milioane $, devenind cel mai nou unicorn tech prezent si in Romania. Compania este acum evaluata la 1,7 miliarde de dolari, anunta VTEX, intr-un comunicat de presa. VTEX va utiliza fondurile din aceasta ultima runda de investitii pentru a face achizitii si angajari, a inova platforma si a accelera cresterea pe pietele din SUA, Europa si din regiunea Asia-Pacific. Astfel, prima si singura solutie complet integrata de comert, marketplace si Order Management System (OMS) din lume ajunge la o infuzie de capital totala de 365 de milioane $, in ultimele 10 luni. Banii sunt veniti de la principalii investitori ai pietei de tehnologie: Tiger Global, Lone Pine Capital, Constellation, Endeavour Catalyst si SoftBank.

Pe masura ce pandemia COVID-19 schimba radical modul in care produsele sunt cumparate si vandute, un numar record de brand-uri globale apeleaza la serviciile VTEX, pe care IDC a numit-o recent lider mondial, in randul furnizorilor de platforme e-commerce. VTEX a inregistrat o crestere de 98% in timpul pandemiei si sustine acum peste 3.000 de magazine online pentru brand-uri globale, ca AB InBev, Motorola, Stanley Black & Decker, Sony, Walmart, Whirlpool, Coca-Cola si Nestle.

Noua runda de finantare vine in contextul unui an de crestere semnificativa pentru VTEX, care estimeaza pentru 2020 o crestere de 114% YoY si un record de 8 miliarde $ la capitolul volum brut de marfuri (GMV). In ultimele 12 luni, compania a trecut praguri semnificative, printre care: adaugarea a peste 1.000 de clienti noi pe platforma VTEX si a peste 100 de dezvoltatori, pentru continuarea extinderii zonei de R&D si capabilitatile de produs.

„Schimbarile din aceasta perioada au adus provocari fara precedent tuturor companiilor. Aceasta finantare ne va ajuta sa venim in intampinarea si mai multora dintre acestea si sa le ajutam sa obtina rapid venituri, prin intermediul platformei noastre de comert colaborativ. Privim cu multumire catre recunoasterile primite la nivel international, dar, mai ales, cu entuziasm catre proiectele de succes dezvoltate impreuna cu partenerii B2C si B2B din intreaga lume”, transmite Cristi Movila (foto, Growth Leader Europa Centrala si de Est, VTEX).

Comentariu ( 1 )

  1. […] extindere este un punct important in evolutia companiei, dupa ce VTEX a incheiat luna octombrie cu o finantare de 225 milioane $ (devenind, astfel, cel mai nou unicorn tech prezent si in Romania) si dupa ce a fost numita […]

Leave a reply