Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

UE a eliminat geo-blocarea in comertul online

De pe 3 decembrie, la nivelul Uniunii Europene (UE) a intrat in vigoare un nou regulament privind geo-blocarea, citim pe europarl.europa.eu. Comisia Europeana a decis, in februarie, ca restrictiile de genul geo-blocarii (blocarea accesului la site-uri din alte tari, imposibilitatea de a da o comanda/a descarca continut, imposibilitatea de a ti se livra un produs, preturi diferite in functie de nationalitate) submineaza shopping-ul online si transfrontalier, deci le-a eliminat din schema.

„Am facut astfel un nou pas spre crearea unei piete unice reale, in care toti consumatorii sunt tratati egal. Cand cumparam produse din alte tara, avem dreptul sa fim tratati la fel cum sunt tratati clientii din acea tara. Nu ne mai poate fi negat accesul la bunuri si servicii. Vanzatorul nu ne mai poate spune «Nu-ti vand acest produs din cauza nationalitatii, locului de resedinta sau locatiei». Europa are nevoie de solutii concrete pentru toti cetatenii ei”, a transmis Róża Thun (care a promovat legislatia in Parlamentul European).

Conform unui studiu al comisiei, la nivel european, 63% dintre site-uri nu lasa clientii sa cumpere din alte tari UE, cele mai mari niveluri de geo-blocare inregistrandu-se pentru electrocasnice (86%) si bilete la evenimente sportive (40%).

Comentariu ( 1 )

  1. […] Uniunea Europeana a hotarat anul trecut sa aplice sanctiuni comerciantilor care discrimineaza clientii online pe baza nationalitatii sau tarii lor de domiciliu (geo-blocare), citim pe capital.ro. De la mijocul lunii ianuarie 2020, Regulamentul UE 2018/302 este aplicat si in tara noastra (prin intermediul Hotararii de Guvern nr. 914/2019), iar vanzatorii online din Romania nu mai pot refuza sau limita accesul clientilor straini la site-urile lor (la nivel de informatii despre produse/servicii, cumpararea acestora, metode de plata, redirectionare catre o versiune diferita a site-ului fata a le cere acordul), in caz contrar riscand amenzi intre 5.000 si 50.000 de lei. […]

Leave a reply