Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Geo-blocarea e-commerce, sanctionata in UE din 15 ianuarie 2020

Uniunea Europeana a hotarat anul trecut sa aplice sanctiuni comerciantilor care discrimineaza clientii online pe baza nationalitatii sau tarii lor de domiciliu (geo-blocare), citim pe capital.ro. De la mijocul lunii ianuarie 2020, Regulamentul UE 2018/302 este aplicat si in tara noastra (prin intermediul Hotararii de Guvern nr. 914/2019), iar vanzatorii online din Romania nu mai pot refuza sau limita accesul clientilor straini la site-urile lor (la nivel de informatii despre produse/servicii, cumpararea acestora, metode de plata, redirectionare catre o versiune diferita a site-ului fata a le cere acordul), in caz contrar riscand amenzi intre 5.000 si 50.000 de lei.

UE incearca astfel sa creeze o piata online unica reala, in care toti consumatorii sunt tratati egal, indiferent de tara de origine. Anul trecut, UE nota ca studiile la nivel european indica un procent de 63% dintre site-uri care nu lasa clientii sa cumpere din alte tari ale Uniunii, cele mai mari niveluri de geo-blocare inregistrandu-se pentru electrocasnice (86%) si bilete la evenimente sportive (40%).

Leave a reply