Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Tarile de Jos: 63% dintre cele mai mari magazine online sunt custom-built

In 2023, 63 dintre 100 cele mai mari magazine e-commerce din Tarile de Jos erau construite pe o platforma custom, a descoperit un studiu marca 3WebApps (companie care optimizeaza magazine online cu software Magento), citat de ecommercenews.eu. Cu un an inainte, acest procent era de 55%, iar comparativ cu 2020, numarul acestui tip de e-shop-uri a crescut cu 50%!

In 2023, 15% dintre aceste magazine digitale custom-built erau marketplace-uri. Fata de 2020 (cand procentul era de doar 5%), asta reprezinta o crestere de 200%! Avand in vedere ca olandezii isi incep adesea cautarile online pe un marketplace (si ca 64% dintre ei prefera sa-si faca acolo cumparaturile), nu este surprizator ca vanzatorii e-commerce apeleaza la acest tip de platforme mai des. 54% dintre toate comenzile digitale din Tarile de Jos (in care exista mai multe magazine e-commerce decat offline) sunt plasate pe un marketplace.

Studiul amintit a mai descoperit si faptul ca 8% dintre cele mai mari 100 de website-uri e-commerce olandeze sunt construite pe o platforma Magento (+1% YoY). 2% folosesc software-ul SAP (-4% YoY) si un singur e-shop din top 100 este construit pe o platforma marca Intershop. Printre platformele nou-aparute in clasamentul pe 2023 sunt Shopware, Mirakl, Webflow si Pattern. In schimb, absente sunt magazinele e-commerce custom create pe platformele Amplience, Prestashop, AbleCommerce, Sitecore, Chameleon si Novomind.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply