Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: TikTok este motorul de cautare nr. 1 pentru Generatia Z (studiu)

51% dintre tinerele americane din Generatia Z (persoane de pana la 24 de ani) prefera TikTok-ul, ca motor de cautare, si nu Google – a descoperit un sondaj al companiei Her Campus Media, citat de searchengineland.com. Acesta a fost realizat online, in luna august, in Statele Unite si a inclus 1.821 de raspunsuri.

Tinerii prefera rezultatele in format video si raspunsurile personalizate, in care se regasesc, primite pe TikTok, platforma sociala care le influenteaza deciziile de cumparare mai multe decat oricare alta (in cazul a 62% dintre respondenti, o crestere de 15% YoY). 3 din 4 (72%) spun ca au cumparat un produs dupa ce l-a vazut pe TikTok. Tinerii de pana la 24 de ani folosesc social media pentru a descoperi produse si branduri noi si 61% dintre respondenti spun ca au o incredere mai mare in influenceri si branduri decat in recomandarile primite de la rude si prieteni.

Desi Google domina peisajul motoarelor de cautare in SUA (77,5%) si la nivel global (83,5%), gigantul online a recunoscut ca TikTok search constituie o amenintare serioasa. Per total, 74% dintre membrii Generatiei Z folosesc TikTok search.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply